Eperkrémleves túrógombóccal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Eperkrémleves túrógombóccal

Hozzávalók:

  • 60 dkg eper
  • 3 dl habtejszín
  • fél kk fahéj
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag epres pudingpor (lehet vaníliás is)
  • 1 citrom leve
  • csipet só

A gombóchoz:

  • 25 dkg tehéntúró
  • 4,5 kanál gríz
  • 1 tojás
  • csipet só

Elkészítése:

Az epret megmosom, felkockázom, felteszem főzni 1,5 liter vízben. Beleteszem a citrom levét, a sót, a cukrot és a fahéjat, majd forrásig főzöm. Botmixerrel összeturmixolom, majd hozzáadom a habtejszínnel csomómentesre kevert pudingport. Visszateszem a tűzre és újra felforralom.

Amíg ez megtörténik a grízt, a túrót, a sót és a tojást összekeverem és pici gombócokat készítek. A forrásban lévő levesbe teszem és amikor feljönnek a leves tetejére a gombóckák, onnantól számított 5 perc múlva kész a leves.
A levest hidegen tálalom a gombócokkal és friss eper szeletekkel.