Eperkrémleves habgaluskával recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
A leveshez:
- 1,5 kg eper
- 5 dl főzőtejszín
- cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 citrom héja
- fahéj
A habgaluskához:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 5 dkg porcukor
Elkészítése:
A megmosott, megtisztított eperből kb. 30 dkg-ot félreteszünk, a többit a cukorral, vaníliás cukorral feltesszük főni, a fahéjjal fűszerezzük. Mikor az eper megfőtt – ez pár perc – egy botmixer segítségével az egészet pürésítjük, hozzáöntjük a tejszínt és jól elkeverjük. Belereszeljük a citrom héját és cukorral ízesítjük.
A habgaluskához a tojás fehérjét keményre verjük a porcukorral. Forró vízbe két kanál segítségével galuskákat szaggatunk a tojáshabból és kifőzzük.
A levest a habgaluskával, friss eperrel, hidegen tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.