Eperkrémleves habgaluskával recept
Hozzávalók:
A leveshez:
- 1,5 kg eper
- 5 dl főzőtejszín
- cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 citrom héja
- fahéj
A habgaluskához:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje - 5 dkg porcukor
Elkészítése:
A megmosott, megtisztított eperből kb. 30 dkg-ot félreteszünk, a többit a cukorral, vaníliás cukorral feltesszük főni, a fahéjjal fűszerezzük. Mikor az eper megfőtt – ez pár perc – egy botmixer segítségével az egészet pürésítjük, hozzáöntjük a tejszínt és jól elkeverjük. Belereszeljük a citrom héját és cukorral ízesítjük.
A habgaluskához a tojás fehérjét keményre verjük a porcukorral. Forró vízbe két kanál segítségével galuskákat szaggatunk a tojáshabból és kifőzzük.
A levest a habgaluskával, friss eperrel, hidegen tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

