Egyszerű spárgakrémleves mozzarellával recept

Hozzávalók:
- 1 csomag mozzarella mini golyó
- 50 dkg zöldspárga
- 3 szál újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 dkg vaj
- 1 citromszelet
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2,5 dl főzőtejszín
- fehérbors
- só
- cukor
Elkészítése:
A spárgát megmossuk, a fás végéről 1-2 cm-es darabot levágunk, amit kidobunk. A maradékot meghajlítjuk, hogy ketté törjön.
A fás darabot meghámozzuk, majd felaprítjuk a másik darabbal együtt. A spárgafejeket félretesszük. Ezeket csak a főzés végefelé tesszük a többihez, mert sokkal hamarabb megpuhulnak.
A felszeletelt újhagymát vajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felaprított spárgát és 10 percig dinszteljük. Felöntjük 1 liter vízzel, ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk, beledobjuk a citromkarikát, majd addig főzzük, amíg a spárga teljesen megpuhul.
A végefelé hozzáadjuk a spárgafejeket is, amit 5 perc főzés után kiszedünk a léből. A citromkarikát kidobjuk. A megfőtt spárgát összeturmixoljuk.
A tejszínt, fehér borsot és a tojássárgáját összekeverjük, teszünk hozzá egy keveset a forró léből, elkeverjük és így öntjük vissza a levesbe.
Kóstolás után ha szükséges utánízesítjük, majd beletesszük a spárgafejeket és felforraljuk.
Tálaláskor 3-4 mozzarella golyóra szedjük a forró krémlevest, a spárgafejeket elosztjuk a tányérokban.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »