Egyszerű spárgakrémleves mozzarellával

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 csomag mozzarella mini golyó
  • 50 dkg zöldspárga
  • 3 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg vaj
  • 1 citromszelet
  • 1 tojássárgája
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • fehérbors
  • cukor

Elkészítése:

A spárgát megmossuk, a fás végéről 1-2 cm-es darabot levágunk, amit kidobunk. A maradékot meghajlítjuk, hogy ketté törjön.

A fás darabot meghámozzuk, majd felaprítjuk a másik darabbal együtt. A spárgafejeket félretesszük. Ezeket csak a főzés végefelé tesszük a többihez, mert sokkal hamarabb megpuhulnak.

A felszeletelt újhagymát vajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felaprított spárgát és 10 percig dinszteljük. Felöntjük 1 liter vízzel, ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk, beledobjuk a citromkarikát, majd addig főzzük, amíg a spárga teljesen megpuhul.

A végefelé hozzáadjuk a spárgafejeket is, amit 5 perc főzés után kiszedünk a léből. A citromkarikát kidobjuk. A megfőtt spárgát összeturmixoljuk.

A tejszínt, fehér borsot és a tojássárgáját összekeverjük, teszünk hozzá egy keveset a forró léből, elkeverjük és így öntjük vissza a levesbe.

Kóstolás után ha szükséges utánízesítjük, majd beletesszük a spárgafejeket és felforraljuk.

Tálaláskor 3-4 mozzarella golyóra szedjük a forró krémlevest, a spárgafejeket elosztjuk a tányérokban.