Hozzávalók:
Elkészítése:
A spárgát megmossuk, a fás végéről 1-2 cm-es darabot levágunk, amit kidobunk. A maradékot meghajlítjuk, hogy ketté törjön.
A fás darabot meghámozzuk, majd felaprítjuk a másik darabbal együtt. A spárgafejeket félretesszük. Ezeket csak a főzés végefelé tesszük a többihez, mert sokkal hamarabb megpuhulnak.
A felszeletelt újhagymát vajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felaprított spárgát és 10 percig dinszteljük. Felöntjük 1 liter vízzel, ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk, beledobjuk a citromkarikát, majd addig főzzük, amíg a spárga teljesen megpuhul.
A végefelé hozzáadjuk a spárgafejeket is, amit 5 perc főzés után kiszedünk a léből. A citromkarikát kidobjuk. A megfőtt spárgát összeturmixoljuk.
A tejszínt, fehér borsot és a tojássárgáját összekeverjük, teszünk hozzá egy keveset a forró léből, elkeverjük és így öntjük vissza a levesbe.
Kóstolás után ha szükséges utánízesítjük, majd beletesszük a spárgafejeket és felforraljuk.
Tálaláskor 3-4 mozzarella golyóra szedjük a forró krémlevest, a spárgafejeket elosztjuk a tányérokban.