Édesköményes paradicsomleves. recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 db édesköménygumó
- 2 ek olívaolaj
- 1 db vöröshagyma
- 1 db krumpli
- 20 dkg paradicsom (v. konzerv paradicsom)
- 5 dl csirkealaplé
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- 2 dl főzőtejszín
Elkészítése:
Az édesköménygumót vékonyan szeleteljük fel, a vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A krumplit és a paradicsomot vágjuk kisebb kockákra.
Egy edénybe melegítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és kezdjük el párolni. Egy-két perc után, adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt édesköményt, a krumplit, és a fokhagymát, majd 10 percig többször megkeverve, pároljuk együtt a zöldségeket. Ezután adjuk hozzá a paradicsomot, és pár percig pároljuk tovább.
Végül öntsük fel a csirkealaplével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd forraljuk fel. Ezután vegyük kisebb lángra, és főzzük puhára a zöldségeket.
Amikor a leves készre főtt, vegyük le a tűzről, majd botmixerrel pépesítsük. Ezután tegyük vissza a tűzre, majd állandó keverés mellett, csorgassuk bele a főzőtejszínt. Kevergetve forraljuk fel, de főzni már nem kell.
Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk mellé frissen kisült kenyeret.