Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Édesköményes paradicsomleves. recept

Édesköményes paradicsomleves.
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 db édesköménygumó
    • 2 ek olívaolaj
    • 1 db vöröshagyma
    • 1 db krumpli
    • 20 dkg paradicsom (v. konzerv paradicsom)
    • 5 dl csirkealaplé
    • 1 gerezd fokhagyma
    • őrölt bors
    • 2 dl főzőtejszín

    Elkészítése:

    Az édesköménygumót vékonyan szeleteljük fel, a vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A krumplit és a paradicsomot vágjuk kisebb kockákra.

    Egy edénybe melegítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és kezdjük el párolni. Egy-két perc után, adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt édesköményt, a krumplit, és a fokhagymát, majd 10 percig többször megkeverve, pároljuk együtt a zöldségeket. Ezután adjuk hozzá a paradicsomot, és pár percig pároljuk tovább.

    Végül öntsük fel a csirkealaplével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd forraljuk fel. Ezután vegyük kisebb lángra, és főzzük puhára a zöldségeket.

    Amikor a leves készre főtt, vegyük le a tűzről, majd botmixerrel pépesítsük. Ezután tegyük vissza a tűzre, majd állandó keverés mellett, csorgassuk bele a főzőtejszínt. Kevergetve forraljuk fel, de főzni már nem kell.

    Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk mellé frissen kisült kenyeret.

    Tipp:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá