Édesburgonya leves recept

Hozzávalók:
- 4 db édesburgonya
- 3 db sárgarépa
- só
- bors
- egy kiskanál vaj
- lenmagolaj
- nagyon kevés reszelt gyömbér
A sajtos ropogóshoz:
- 10 dkg sajt
Elkészítése:
Az édesburgonyát és a sárgarépát megpucoljuk, és felszelve sós vízben puhára főzzük egy kevés reszelt gyömbérrel.
Ha elkészült leszűrjük úgy, hogy a levét félre tesszük.
A puhára főtt zöldségeket betesszük turmixgépbe, hozzáöntünk egy kevés levet, és összeturmixoljuk.
Annyi levet öntsünk hozzá, hogy az állaga krémleves legyen.
Sóval, borssal ízesítjük, majd összeforraljuk egy kis vajjal, hogy krémesebb legyen.
A végén megcsepegtetjük lenmagolajjal.
Sajtos pirítóssal, vagy sajtos ropogóssal kínáljuk.
A sajtos ropogós elkészítése:
A sajtot lereszeljük, majd sütőbe sütő papíron megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »