Édesburgonya krémleves sajtchipsszel. recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 2 db nagyobb édesburgonya, egyforma kockákra vágva
- 1 szál sárgarépa, 1 kk curry
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
- 1 csipet chilipaprikapehely,
- 5 dl húsalaplé
- 4 dl kókusztej
- extra szűz olívaolaj
- só,bors
- 1 tk korianderzöld aprított
- 10 dkg trappista sajt a chipshez
Elkészítése:
A hagymát néhány percig dinszteljük az olívaolajon, belenyomjuk a fokhagyma gerezdeket, rádobjuk a burgonyakockákat és a sárgarépát,együtt pirítjuk az egészet további 2-3 percig.
Közben kevergetjük, fűszerezzük curryval, sóval, borssal chili pehellyel.
Felöntjük az alaplével és puhára főzzük a zöldségeket. Leturmixoljuk, majd újraforraljuk és besűrítjük a kókusztejjel. Korianderrel megszórjuk.
Tálaláskor sajt chipsszel kínáljuk. Sütőbe sütünk 10 perc alatt. A sütőtepsibe halmokat rakunk reszelt sajtból és megsütjük 200 fokon.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.