Édesburgonya krémleves sajtchipsszel. recept
Hozzávalók:
- 2 db nagyobb édesburgonya, egyforma kockákra vágva
- 1 szál sárgarépa, 1 kk curry
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
- 1 csipet chilipaprikapehely,
- 5 dl húsalaplé
- 4 dl kókusztej
- extra szűz olívaolaj
- só,bors
- 1 tk korianderzöld aprított
- 10 dkg trappista sajt a chipshez
Elkészítése:
A hagymát néhány percig dinszteljük az olívaolajon, belenyomjuk a fokhagyma gerezdeket, rádobjuk a burgonyakockákat és a sárgarépát,együtt pirítjuk az egészet további 2-3 percig.
Közben kevergetjük, fűszerezzük curryval, sóval, borssal chili pehellyel.
Felöntjük az alaplével és puhára főzzük a zöldségeket. Leturmixoljuk, majd újraforraljuk és besűrítjük a kókusztejjel. Korianderrel megszórjuk.
Tálaláskor sajt chipsszel kínáljuk. Sütőbe sütünk 10 perc alatt. A sütőtepsibe halmokat rakunk reszelt sajtból és megsütjük 200 fokon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

