Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Édesburgonya krémleves sajtchipsszel. recept

Édesburgonya krémleves sajtchipsszel.
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 db nagyobb édesburgonya, egyforma kockákra vágva
    • 1 szál sárgarépa, 1 kk curry
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
    • 1 csipet chilipaprikapehely,
    • 5 dl húsalaplé
    • 4 dl kókusztej
    • extra szűz olívaolaj
    • só,bors
    • 1 tk korianderzöld aprított
    • 10 dkg trappista sajt a chipshez

    Elkészítése:

    A hagymát néhány percig dinszteljük az olívaolajon, belenyomjuk a fokhagyma gerezdeket, rádobjuk a burgonyakockákat és a sárgarépát,együtt pirítjuk az egészet további 2-3 percig.

    Közben kevergetjük, fűszerezzük curryval, sóval, borssal chili pehellyel.

    Felöntjük az alaplével és puhára főzzük a zöldségeket. Leturmixoljuk, majd újraforraljuk és besűrítjük a kókusztejjel. Korianderrel megszórjuk.

    Tálaláskor sajt chipsszel kínáljuk. Sütőbe sütünk 10 perc alatt. A sütőtepsibe halmokat rakunk reszelt sajtból és megsütjük 200 fokon.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá