Édesburgonya krémleves sajtchipsszel.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Édesburgonya krémleves sajtchipsszel.

Hozzávalók:

  • 2 db nagyobb édesburgonya, egyforma kockákra vágva
  • 1 szál sárgarépa, 1 kk curry
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 1 csipet chilipaprikapehely,
  • 5 dl húsalaplé
  • 4 dl kókusztej
  • extra szűz olívaolaj
  • só,bors
  • 1 tk korianderzöld aprított
  • 10 dkg trappista sajt a chipshez

Elkészítése:

A hagymát néhány percig dinszteljük az olívaolajon, belenyomjuk a fokhagyma gerezdeket, rádobjuk a burgonyakockákat és a sárgarépát,együtt pirítjuk az egészet további 2-3 percig.

Közben kevergetjük, fűszerezzük curryval, sóval, borssal chili pehellyel.

Felöntjük az alaplével és puhára főzzük a zöldségeket. Leturmixoljuk, majd újraforraljuk és besűrítjük a kókusztejjel. Korianderrel megszórjuk.

Tálaláskor sajt chipsszel kínáljuk. Sütőbe sütünk 10 perc alatt. A sütőtepsibe halmokat rakunk reszelt sajtból és megsütjük 200 fokon.