Cukorborsó leves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 3-4 krumpli
- 1 csomag cukorborsó
- 1 kisebb vöröshagyma egészben
- 4-5 gerezd foghagyma
- 1 húsleves kocka
- 1 nagy babérlevél
- 1 csokor petrezselyem, vagy szárított
- 1 szegfűszeg
- 4 szegfűbors
- 6 szem fekete bors
- csipet kömény
- só
- ételízesítő
- törött pirospaprika a rántásba
Csipetkéhez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- liszt, amennyit felvesz
Elkészítése:
A kívánt mennyiségű vizet feltesszük forrni, eközben megpucoljuk, megmossuk, karikákra vágjuk a zöldségeket, majd az egészben hagyott krumplikkal együtt beletesszük a levesbe és fűszerezzük.
Míg fől elkészítjük a csipetkét. A hozzávalókat összegyúrjuk, ujjainkkal szétnyomkodjuk és apró darabokra csipkedjük.
Ha már majdnem megfőtt a leves rántást készítünk, belekeverjük, majd beletesszük a csipetkét is. Még 10-15 percig főzzük, majd tálaljuk.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »