Cukkinileves recept
Hozzávalók:
- 3 kisebb zsenge gömbcukkini
- 1 nagyobb salotta hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl levesalap
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 kis pohár (lm) tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - ízlés szerint só
- frissen őrölt fehér bors
- fehérborecet
Elkészítése:
A hagymát meghámozzuk, apró kockára vágjuk, és némi zsiradékon üvegesre pirítjuk. A cukkinit szintén meghámozzuk, és kockára vágjuk, hozzáadjuk a hagymához, és együtt pároljuk őket, míg a cukkini roppanós lesz.
Felöntjük a levesalappal, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet, majd összeforraljuk.
A tejfölt elkeverjük a tojássárgájával, és néhány evőkanál leveslével, majd a leveshez öntjük és összeforraljuk.
Tálalás előtt ízlés szerint adhatunk hozzá fehérborecetet.
Forrón, aprított petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat!
A cukkinileves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 6 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

