Cukkinileves recept

Hozzávalók:
- 3 kisebb zsenge gömbcukkini
- 1 nagyobb salotta hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl levesalap
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 kis pohár (lm) tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- ízlés szerint só
- frissen őrölt fehér bors
- fehérborecet
Elkészítése:
A hagymát meghámozzuk, apró kockára vágjuk, és némi zsiradékon üvegesre pirítjuk. A cukkinit szintén meghámozzuk, és kockára vágjuk, hozzáadjuk a hagymához, és együtt pároljuk őket, míg a cukkini roppanós lesz.
Felöntjük a levesalappal, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet, majd összeforraljuk.
A tejfölt elkeverjük a tojássárgájával, és néhány evőkanál leveslével, majd a leveshez öntjük és összeforraljuk.
Tálalás előtt ízlés szerint adhatunk hozzá fehérborecetet.
Forrón, aprított petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat!
A cukkinileves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 6 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »