Cukkinileves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 3 kisebb zsenge gömbcukkini
  • 1 nagyobb salotta hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl levesalap
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 kis pohár (lm) tejföl
  • 1 tojássárgája
  • ízlés szerint só
  • frissen őrölt fehér bors
  • fehérborecet

Elkészítése:

A hagymát meghámozzuk, apró kockára vágjuk, és némi zsiradékon üvegesre pirítjuk. A cukkinit szintén meghámozzuk, és kockára vágjuk, hozzáadjuk a hagymához, és együtt pároljuk őket, míg a cukkini roppanós lesz.

Felöntjük a levesalappal, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet, majd összeforraljuk.

A tejfölt elkeverjük a tojássárgájával, és néhány evőkanál leveslével, majd a leveshez öntjük és összeforraljuk.

Tálalás előtt ízlés szerint adhatunk hozzá fehérborecetet.

Forrón, aprított petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat!