Csorba zabpelyhes húsgombóccal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg darált sertés comb
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 ek zabpehely
- 20 dkg zöldbab
- 3 sárgarépa
- 2 petrezselyemgyökér
- 0,5 kisebb zellergumó
- 0,5 karalábé
- zöld lestyán
- petrezselyemzöld
- zellerzöld
- 2 nagy, nap érlelte paradicsom
- 1 pohár zöldborsó (1,5 dl)
- fél tv paprika
- 1 vöröshagyma
- 1 nagy grillgomba (nagy fehér csiperke gomba)
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- kis darab csípős paprika
- csipetnyi őrölt kömény
- 1 mk fűszerpaprika
- 1 tk házi ételízesítő
- 1 ek olívaolaj
- 3-4 ek korpacibere (aki nem szereti kimaradhat, a paradicsom ad már egy savanykás ízt,vagy lehet használni kovászolt káposztalevet)
Elkészítése:
A zöldségeket megpucoljuk és felkockázzuk.
Egy fazékban olajat hevítünk, és belerakjuk a sárgarépát, a petrezselymet, a zellert, a karalábét, a felaprított zöldhagymát és a gombát. Picit sózzuk (kb. két csipetnyi sót szoktam belerakni), és elkezdjük dinsztelni (a dinsztelt sárgarépától szép színt kap a levesünk), majd 2-3 perc után vízzel felengedjük.
Hozzáadjuk a levesünkhöz a megpucolt zöldbabot.
Fűszerezzük sóval, borssal, beletesszük a felkockázott paradicsomot, néhány szelet paprikát, adunk hozzá lestyánt, zellerzöldet, ételízesítőt. Alacsony fokozaton elkezdjük főzni.
Közben elkészítjük a húsgombócot.
Húsgombóc készítése:
A darált húshoz adunk egy tojást, sót, borsot, őrölt köményt, fűszerpaprikát, belereszeljük a fokhagymát, és belekeverjük a zabpelyhet. Összevágunk egy kis csokor petrezselymet, zeller zöldet, lestyánt, és ezeket is belerakjuk.
Jól összegyúrjuk, és vizes kézzel kis gombócokat formázunk, nedves vágódeszkára rajuk.
Amikor jól felforrt a levesünk, hozzáadjuk a gombócokat. Kb. 15 percnyi főzés után beletesszük a zöldborsót. Ekkor adjuk hozzá a korpaciberét, vagy káposztalevet. Megszórjuk petrezselyemzölddel.
A leves elkészül 30 perc alatt. Nagyon finom ilyen hőségben, persze télen is nagy kedvenc.
Jó étvágyat!
Tipp:
Egészséges, laktató étel, zabpehellyel készültek a mai gombócok. Érdemes kipróbálni, én már egy ideje legtöbbször ezt teszek bele rizs helyett. Természetesen aki azzal szeretné készíteni, nyugodtan megteheti.
A csorba zabpelyhes húsgombóccal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 1 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »

