Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csontleves gombóccal recept

Csontleves gombóccal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg húsos csont
    • bors
    • ételízesítő
    • 1 szál sárgarépa
    • 1 szál fehérrépa
    • 1 zellergumó és levél
    • 1 karalábé
    • 1 vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 sárga paprika
    • 1 paradicsom
    • 1 csokor petrezselyemlevél
    • víz

    Gombóc készítése:

    • 5 dkg búzadara
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • víz

    Elkészítése:

    Gombóc készítése:

    A búzadarát a tojás sárgájával és kevés sóval elkeverjük. Annyi vizet adunk hozzá, hogy lágy masszát kapjunk, majd félretesszük 1 órát pihenni. Ezután a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a darába forgatjuk. Nedves kézzel golyókat formálunk, vagy kiskanállal szaggatjuk a vízbe. Egy fazékban vizet forralunk, sóval (vagy ételízesítővel) ízesítjük, majd a gombócokat kifőzzük benne. Leszűrjük és félretesszük.

    Leves készítése:

    A csontot alaposan megmossuk. Fazékba tesszük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ha forr, leszedjük a keletkezett habot, beletesszük a fűszereket és a megtisztított, megmosott zöldségeket. Ekkor már takarék lángon főzzük. Sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük.

    A kész levest átszűrjük, a gombócokat belehelyezzük. Forrón kínáljuk.

    Tipp:

    Azért külön készítem a gombócokat, mert így a leves tiszta szép sárga színű marad.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá