Hozzávalók:
Gombóc készítése:
Elkészítése:
A búzadarát a tojás sárgájával és kevés sóval elkeverjük. Annyi vizet adunk hozzá, hogy lágy masszát kapjunk, majd félretesszük 1 órát pihenni. Ezután a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a darába forgatjuk. Nedves kézzel golyókat formálunk, vagy kiskanállal szaggatjuk a vízbe. Egy fazékban vizet forralunk, sóval (vagy ételízesítővel) ízesítjük, majd a gombócokat kifőzzük benne. Leszűrjük és félretesszük.
A csontot alaposan megmossuk. Fazékba tesszük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ha forr, leszedjük a keletkezett habot, beletesszük a fűszereket és a megtisztított, megmosott zöldségeket. Ekkor már takarék lángon főzzük. Sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük.
A kész levest átszűrjük, a gombócokat belehelyezzük. Forrón kínáljuk.
Azért külön készítem a gombócokat, mert így a leves tiszta szép sárga színű marad.