Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csontleves csigatésztával / Krúdy kedvence recept

Csontleves csigatésztával / Krúdy kedvence
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 kg marha combcsont (velős csont)
    • 1 fej hagyma
    • 3 sárgarépa
    • 2 petrezselyemgyökér
    • 1 kk szemes bors
    • kis csokor petrezselyemzöld
    • só ízlés szerint
    • 4 marék házi csigatészta

    Elkészítése:

    A csontokat hideg sós vízben felteszem főzni egy kiskanálnyi borssal. Mikor felforrt, és hab keletkezik rajta, azt leszedem.
    Főzhető sokáig, ugyanis a csont nem fő szét, és akkor jó, ha minél több finom anyag (kollagén) oldódik ki belőle.

    Hosszabb idő után hozzáadjuk a zöldségeket, és addig főzzük, míg azok megpuhulnak. Ha nagyobb darabokban tesszük hozzá, akkor ez az idő hosszabb, ha hasábra, vagy karikára vágjuk őket, akkor ez az idő rövidebb.

    Kivesszük a csontokat és a zöldségeket is, majd a lét leszűrjük. Ezután befőzzük levestésztával. (Minden 2 személyre fél marék tésztával számoljunk.)

    A húsos csontokat, a zöldségféléket külön tálaljuk, hogy mindenki szedhessen kedvére.

    Tipp:

    Krúdy biztosan nem így fogyasztotta, mert akkor még nem ismerhette Anyósom csigatésztáját a szakács!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá