Csókakői kolbászleves recept

Hozzávalók:
- 2-3 közepes sárgarépa és petrezselyemgyökér
- 1 kisebb, semmi esetre sem fás zeller
- 1 kisebb karalábé
- 1 fej vöröshagyma,
- 7 dkg zsír vagy 6 evőkanál olaj
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 1,2-1,5 liter csontleves (leveskockából is lehet)
- só
- őrölt fekete bors
- ecet
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 púpozott evőkanál finomliszt
- 1 kis pohár (150 gramm) tejföl
- 20 dkg füstölt kolbász
Elkészítése:
Az összes zöldséget megtisztítjuk. A kétféle répát és petrezselymet, a zellert és a karalábét 1,5-2 centis kockákra, a hagymát finomra vágjuk.
A zsír (olaj) kétharmadát egy fazékban felforrósítjuk és a hagymát közepes lángon megfonnyasztjuk rajta. A fölkockázott zöldséget hozzáadjuk és kevergetve 8-10 percig saját levében pároljuk. Az apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk, 1 percig kevergetve pirítjuk, azután a csontlevessel fölöntjük. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, felforraljuk, majd alacsony lángra vesszük, kis rést hagyva lefedjük és kb 25 perc alatt puhára főzzük.
Amíg a leves fő, bevert, azaz buggyantott tojást készítünk. Ehhez egy lábasban enyhén sós, ecetes vizet forralunk. Kis lángra állítjuk, a tojásokat egyesével beleütjük. Evőkanállal a fehérjét a sárgája köré hajtjuk, hogy szép formás legyen. 3-4 percig főzzük, szűrőlapáttal kiemeljük. Ha csinosítani akarjuk, akkor vágódeszkára téve kiskéssel a foszlányait levágjuk. Tálalásig langyos vízben tartjuk.
A lisztet a tejfölben simára keverjük, ha kell egy kevés hideg vizet is öntünk hozzá. Egy merőkanálnyit a forró levesből belemerünk, elkeverjük, majd a többi leveshez öntjük és kevergetve 2-3 percig főzzük.
A kolbászt, miután bőrét lehúztuk, karikákra vágjuk és a maradék zsíron vagy olajon, egy serpenyőben megsütjük, zsírjával együtt a levesbe rakjuk. Minden tányérba rakunk egy lecsepegtetett, bevert tojást és a forró levest rámerjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »