Csirkeraguleves májgaluskával recept
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemellfilé (kockákra vágva)
- 1 kisebb vöröshagyma finomra vágva
- 2 gerezd fokhagyma aprítva
- 1 ek étolaj
- 1 mk pirospaprika
- só ízlés szerint
- 1 késhegynyi őrölt bors
- 1 sárgarépa karikákra vágva
- 30 dkg vegyes zöldség (mirelit)
- zeller zöldje
A galuskához:
- 20 dkg csirkemáj turmixolva
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - kb. 4 púpozott ek liszt
- őrölt bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
- 1 kis vöröshagyma reszelve
Elkészítése:
A felhevített olajon a hagymákat átfuttatjuk, megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük 2 dl vízzel. Rádobjuk a csirkemell kockákat, a sárgarépát, a fűszereket, és fedő alatt puhára főzzük.
A galuskához a hozzávalókat összekeverjük. Annyi lisztet tegyünk hozzá, hogy ne legyen kemény,de híg sem.
Ekkor felöntjük a levest kellő mennyiségű vízzel, és amikor forr beletesszük a mirelit zöldségféléket.
5 perc után beleszaggatjuk a galuskát is. Amikor a galuskák feljönnek a leves tetejére, egyet forralunk rajta, és lehúzzuk a tűzről.
A végén egy csipet bazsalikommal ízesíthetjük. Jó étvágyat kívánok a finom, gazdag leveshez!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

