Csirkeraguleves májgaluskával recept

Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemellfilé (kockákra vágva)
- 1 kisebb vöröshagyma finomra vágva
- 2 gerezd fokhagyma aprítva
- 1 ek étolaj
- 1 mk pirospaprika
- só ízlés szerint
- 1 késhegynyi őrölt bors
- 1 sárgarépa karikákra vágva
- 30 dkg vegyes zöldség (mirelit)
- zeller zöldje
A galuskához:
- 20 dkg csirkemáj turmixolva
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kb. 4 púpozott ek liszt
- őrölt bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
- 1 kis vöröshagyma reszelve
Elkészítése:
A felhevített olajon a hagymákat átfuttatjuk, megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük 2 dl vízzel. Rádobjuk a csirkemell kockákat, a sárgarépát, a fűszereket, és fedő alatt puhára főzzük.
A galuskához a hozzávalókat összekeverjük. Annyi lisztet tegyünk hozzá, hogy ne legyen kemény,de híg sem.
Ekkor felöntjük a levest kellő mennyiségű vízzel, és amikor forr beletesszük a mirelit zöldségféléket.
5 perc után beleszaggatjuk a galuskát is. Amikor a galuskák feljönnek a leves tetejére, egyet forralunk rajta, és lehúzzuk a tűzről.
A végén egy csipet bazsalikommal ízesíthetjük. Jó étvágyat kívánok a finom, gazdag leveshez!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »