Csirkeraguleves májgaluskával recept

Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemellfilé (kockákra vágva)
- 1 kisebb vöröshagyma finomra vágva
- 2 gerezd fokhagyma aprítva
- 1 ek étolaj
- 1 mk pirospaprika
- só ízlés szerint
- 1 késhegynyi őrölt bors
- 1 sárgarépa karikákra vágva
- 30 dkg vegyes zöldség (mirelit)
- zeller zöldje
A galuskához:
- 20 dkg csirkemáj turmixolva
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kb. 4 púpozott ek liszt
- őrölt bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
- 1 kis vöröshagyma reszelve
Elkészítése:
A felhevített olajon a hagymákat átfuttatjuk, megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük 2 dl vízzel. Rádobjuk a csirkemell kockákat, a sárgarépát, a fűszereket, és fedő alatt puhára főzzük.
A galuskához a hozzávalókat összekeverjük. Annyi lisztet tegyünk hozzá, hogy ne legyen kemény,de híg sem.
Ekkor felöntjük a levest kellő mennyiségű vízzel, és amikor forr beletesszük a mirelit zöldségféléket.
5 perc után beleszaggatjuk a galuskát is. Amikor a galuskák feljönnek a leves tetejére, egyet forralunk rajta, és lehúzzuk a tűzről.
A végén egy csipet bazsalikommal ízesíthetjük. Jó étvágyat kívánok a finom, gazdag leveshez!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »