Csirkeraguleves májgaluskával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemellfilé (kockákra vágva)
  • 1 kisebb vöröshagyma finomra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma aprítva
  • 1 ek étolaj
  • 1 mk pirospaprika
  • só ízlés szerint
  • 1 késhegynyi őrölt bors
  • 1 sárgarépa karikákra vágva
  • 30 dkg vegyes zöldség (mirelit)
  • zeller zöldje

A galuskához:

  • 20 dkg csirkemáj turmixolva
  • 1 tojás
  • kb. 4 púpozott ek liszt
  • őrölt bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • 1 kis vöröshagyma reszelve

Elkészítése:

A felhevített olajon a hagymákat átfuttatjuk, megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük 2 dl vízzel. Rádobjuk a csirkemell kockákat, a sárgarépát, a fűszereket, és fedő alatt puhára főzzük.

A galuskához a hozzávalókat összekeverjük. Annyi lisztet tegyünk hozzá, hogy ne legyen kemény,de híg sem.

Ekkor felöntjük a levest kellő mennyiségű vízzel, és amikor forr beletesszük a mirelit zöldségféléket.

5 perc után beleszaggatjuk a galuskát is. Amikor a galuskák feljönnek a leves tetejére, egyet forralunk rajta, és lehúzzuk a tűzről.

A végén egy csipet bazsalikommal ízesíthetjük. Jó étvágyat kívánok a finom, gazdag leveshez!