Csirkeragu leves lestyánnal recept

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 2 ek olaj
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 zellergumó
- 30 dkg zöldborsó
- 1 kk pirospaprika
- őrölt bors
- só
- 3 dl főzőtejszín
- 1 ek keményítő
- 1 ek lestyán
- 10 dkg levesbetét (lúdgége, eperlevél)
Elkészítése:
Olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd az ugyancsak apróra vágott fokhagymát. Ezután beletesszük a vékony csíkokra vágott húst, borssal meghintjük, és fehéredésig pirítjuk. Időnként megkeverjük, majd hozzáadjuk a borsót, a kockára vágott sárgarépát, a fehérrépát és a zellert, meghintjük pirospaprikával és sóval, pici vizet öntünk alá, és fedő alatt puhára pároljuk.
Ha megpuhult, felöntjük 2 liter vízzel. Ha szükséges, még sózzuk, és felforraljuk. Beleöntjük a tésztát, és puhára főzzük.
A tejszínben elkeverjük a keményítőt és a lestyánt, majd a forrásban lévő leveshez adjuk.
Felforraljuk, és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »