Csirkeragu leves lestyánnal recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 2 ek olaj
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 zellergumó
- 30 dkg zöldborsó
- 1 kk pirospaprika
- őrölt bors
- só
- 3 dl főzőtejszín
- 1 ek keményítő
- 1 ek lestyán
- 10 dkg levesbetét (lúdgége, eperlevél)
Elkészítése:
Olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd az ugyancsak apróra vágott fokhagymát. Ezután beletesszük a vékony csíkokra vágott húst, borssal meghintjük, és fehéredésig pirítjuk. Időnként megkeverjük, majd hozzáadjuk a borsót, a kockára vágott sárgarépát, a fehérrépát és a zellert, meghintjük pirospaprikával és sóval, pici vizet öntünk alá, és fedő alatt puhára pároljuk.
Ha megpuhult, felöntjük 2 liter vízzel. Ha szükséges, még sózzuk, és felforraljuk. Beleöntjük a tésztát, és puhára főzzük.
A tejszínben elkeverjük a keményítőt és a lestyánt, majd a forrásban lévő leveshez adjuk.
Felforraljuk, és tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.