Csirkebecsinált leves májgaluskával recept
Hozzávalók:
- 80 dkg csirkeaprólék
- 2 ek kacsazsír
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 zellergumó
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 karalábé
- 30 dkg zöldborsó
- 1 szál zeller zöld
- 1 ek finomliszt
- 1 kk pirospaprika
- 0,5 csokor petrezselyem
- őrölt bors
- só
Májgaluska:
- 20 dkg csirkemáj
- 1 kisebb vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 csokor petrezselyem
- 2 csapott ek rétesliszt
- 3 ek zsemlemorzsa
- 1 kk pirospaprika
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
A csirkeaprólékot (farhát, szárnyvég, máj, zúza, szív) feldaraboljuk, a zöldségeket megtisztítjuk és kockákra vágjuk.
A zsírban megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk az aprólékot, a zöldségeket és a zúzott fokhagymát. Kissé átkeverjük, majd lefedve pároljuk. Amikor a zöldségek kezdenek megpuhulni megszórjuk a liszttel és 1-2 percet pirítjuk.
Sóval, borssal és pirospaprikával megszórjuk és 2 liter vízzel felengedve felforraljuk és puhára főzzük.
Májgaluska készítése:
A hagymát apróra vágjuk, a májat megmossuk, lecsepegtetjük majd elkaparjuk. Összekeverjük a többi hozzávalóval alaposan, majd kiskanállal galuskákat szaggatunk a forrásban lévő levesbe. A kész levest megszórjuk aprított petrezselyemzölddel, még 5 percet főzzük, majd tejföllel tálaljuk.