Csirkebecsinált bajorosan recept

Hozzávalók:
- 1 kg csirke
- 2 l víz
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 3 közepes sárgarépa
- 1 kis zeller
- 2 közepes fehérrépa
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 gombakonzerv
- 2 dl édes fehérbor
- 3 ek napraforgó olaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 dl főzőtejszín
Elkészítése:
A feldarabolt csirkét 2 liter vízben feltesszük főni. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
Amikor felforrt, leszedjük a habját, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott répákat, a felkarikázott zellert és az egész vöröshagymát és lassú tűzön főzzük tovább. Amikor a hús megfőtt, a léből kiszedjük, és kicsontozzuk.
Olajon megpároljuk a szeletelt gombát és a borral felöntjük.
A húst kisebb darabokra vágjuk, visszatesszük a levesbe a borban megpárolt, szeletelt gombával együtt.
A levest visszatesszük a tűzre és belekeverjük a tojássárgájával elkevert tejszínt. Összefőzzük, majd tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »