Csirkebecsinált bajorosan recept
Hozzávalók:
- 1 kg csirke
- 2 l víz
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 3 közepes sárgarépa
- 1 kis zeller
- 2 közepes fehérrépa
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 gombakonzerv
- 2 dl édes fehérbor
- 3 ek napraforgó olaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 2 dl főzőtejszín
Elkészítése:
A feldarabolt csirkét 2 liter vízben feltesszük főni. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
Amikor felforrt, leszedjük a habját, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott répákat, a felkarikázott zellert és az egész vöröshagymát és lassú tűzön főzzük tovább. Amikor a hús megfőtt, a léből kiszedjük, és kicsontozzuk.
Olajon megpároljuk a szeletelt gombát és a borral felöntjük.
A húst kisebb darabokra vágjuk, visszatesszük a levesbe a borban megpárolt, szeletelt gombával együtt.
A levest visszatesszük a tűzre és belekeverjük a tojássárgájával elkevert tejszínt. Összefőzzük, majd tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

