Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkebecsinált bajorosan recept

Csirkebecsinált bajorosan
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirke
    • 2 l víz
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 3 közepes sárgarépa
    • 1 kis zeller
    • 2 közepes fehérrépa
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 1 gombakonzerv
    • 2 dl édes fehérbor
    • 3 ek napraforgó olaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 dl főzőtejszín

    Elkészítése:

    A feldarabolt csirkét 2 liter vízben feltesszük főni. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.

    Amikor felforrt, leszedjük a habját, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott répákat, a felkarikázott zellert és az egész vöröshagymát és lassú tűzön főzzük tovább. Amikor a hús megfőtt, a léből kiszedjük, és kicsontozzuk.

    Olajon megpároljuk a szeletelt gombát és a borral felöntjük.

    A húst kisebb darabokra vágjuk, visszatesszük a levesbe a borban megpárolt, szeletelt gombával együtt.

    A levest visszatesszük a tűzre és belekeverjük a tojássárgájával elkevert tejszínt. Összefőzzük, majd tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá