Csirkebecsinált bajorosan

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg csirke
  • 2 l víz
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 3 közepes sárgarépa
  • 1 kis zeller
  • 2 közepes fehérrépa
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 gombakonzerv
  • 2 dl édes fehérbor
  • 3 ek napraforgó olaj
  • 1 tojássárgája
  • 2 dl főzőtejszín

Elkészítése:

A feldarabolt csirkét 2 liter vízben feltesszük főni. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.

Amikor felforrt, leszedjük a habját, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott répákat, a felkarikázott zellert és az egész vöröshagymát és lassú tűzön főzzük tovább. Amikor a hús megfőtt, a léből kiszedjük, és kicsontozzuk.

Olajon megpároljuk a szeletelt gombát és a borral felöntjük.

A húst kisebb darabokra vágjuk, visszatesszük a levesbe a borban megpárolt, szeletelt gombával együtt.

A levest visszatesszük a tűzre és belekeverjük a tojássárgájával elkevert tejszínt. Összefőzzük, majd tálaljuk.