Csípős-savanyú leves csirkemell csíkokkal recept
Hozzávalók:
- 1 csontos csirkemell
- 3 kis fej hagyma csíkokra vágva
- 4 sárgarépa karikázva
- 1/4 káposzta vagy kínai kel (a zsengébb része csíkozva)
- 1 lecsópaprika felcsíkozva
- 1 üveg (350 g) mungóbab csíra,
- 5 csiperkegomba tönkje felcsíkozva (mehet hozzá szeletelt csiperke, vagy más gomba is. Eredetileg fafül gombával készül)
- 1 hüvelykujjnyi friss gyömbér apróra vágva
- 4 kisebb chili paprika (tehető hozzá hegyes, csípős zöldpaprika is)
- 1/2 póréhagyma
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 kanál szójaszósz
- 1 kanál almaecet (ha van rizsecet)
Elkészítése:
A csirkemellet annyi sós vízben, hogy éppen ellepje, feltettem főni. Mikor szükség volt rá, a habját leszedtem. Közben felaprítottam a többi hozzávalót.
A répákat karikára, a hagymát, a paprikát, és a káposztát csíkokra, a gombáknak csak a tönkjeit karikáztam bele, de lehet szeleteket is beletenni. A friss gyömbért nagyon apróra daraboltam.
A közben megfőtt csirkemellet kiemeltem és hűlni hagytam. A főzővízbe beletettem a feldarabolt hagymát, és a többi hozzávalót a paprikacsíkok kivételével. Kínai ötfűszer keverék és 4 kisebb chili is került a fazékba. A csípősséget, mindenki saját ízlése alapján, kóstolással határozza meg! 1 kanálnyi almaecet is került hozzá (ha van rizsecet, az még jobb), mungóbab csíra, valamint karikázott póréhagyma is a fazékba került.
Szójaszószt is adtam hozzá 2 kanálnyit. Eredeti tervemben üvegtészta is szerepelt, de mivel így is elég tartalmasnak találtam a levest, azt nem adtam hozzá.
A paprikacsíkokat is beletettem, majd a tojásokat lazán felvertem és keverés mellett belecsorgattam a levesbe. 3 kanál keményítőt meleg vízzel csomómentesre kevertem, majd enyhén besűrítettem vele a levest.