Csípős-savanyú leves csirkemell csíkokkal recept
Hozzávalók:
- 1 csontos csirkemell
- 3 kis fej hagyma csíkokra vágva
- 4 sárgarépa karikázva
- 1/4 káposzta vagy kínai kel (a zsengébb része csíkozva)
- 1 lecsópaprika felcsíkozva
- 1 üveg (350 g) mungóbab csíra,
- 5 csiperkegomba tönkje felcsíkozva (mehet hozzá szeletelt csiperke, vagy más gomba is. Eredetileg fafül gombával készül)
- 1 hüvelykujjnyi friss gyömbér apróra vágva
- 4 kisebb chili paprika (tehető hozzá hegyes, csípős zöldpaprika is)
- 1/2 póréhagyma
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 kanál szójaszósz
- 1 kanál almaecet (ha van rizsecet)
Elkészítése:
A csirkemellet annyi sós vízben, hogy éppen ellepje, feltettem főni. Mikor szükség volt rá, a habját leszedtem. Közben felaprítottam a többi hozzávalót.
A répákat karikára, a hagymát, a paprikát, és a káposztát csíkokra, a gombáknak csak a tönkjeit karikáztam bele, de lehet szeleteket is beletenni. A friss gyömbért nagyon apróra daraboltam.
A közben megfőtt csirkemellet kiemeltem és hűlni hagytam. A főzővízbe beletettem a feldarabolt hagymát, és a többi hozzávalót a paprikacsíkok kivételével. Kínai ötfűszer keverék és 4 kisebb chili is került a fazékba. A csípősséget, mindenki saját ízlése alapján, kóstolással határozza meg! 1 kanálnyi almaecet is került hozzá (ha van rizsecet, az még jobb), mungóbab csíra, valamint karikázott póréhagyma is a fazékba került.
Szójaszószt is adtam hozzá 2 kanálnyit. Eredeti tervemben üvegtészta is szerepelt, de mivel így is elég tartalmasnak találtam a levest, azt nem adtam hozzá.
A paprikacsíkokat is beletettem, majd a tojásokat lazán felvertem és keverés mellett belecsorgattam a levesbe. 3 kanál keményítőt meleg vízzel csomómentesre kevertem, majd enyhén besűrítettem vele a levest.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


