Csípős-savanyú leves recept

Hozzávalók:
- 400 g csirkemell
- 1 répa (nagyobb)
- 1 karalábé (kisebb)
- 1 kelkáposzta (kisebb vagy 7-8 levél)
- 1 zeller (kisebb)
- 25 g szárított gomba
- 1500 ml húsleves (csirkealaplé)
- szójaszósz
- hoisin szósz
- őrölt bors
- csípős paprikakrém (vagy Tabasco szósz)
- borecet
- 2 ek keményítő
- 100 ml víz
- 2 ek szezámolaj
Elkészítése:
A csirkemellet felvágjuk vékony csíkokra, majd fél órára bepácoljuk 2-2 evőkanál szójaszósz és hoisin szósz keverékébe. A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, a kelkáposzta levelet vékonyra felszeleteljük. A szárított gombát apróra törjük.
Az elkészített zöldségeket és a gombát feltesszük főzni annyi húslevessel, hogy jó sűrű legyen. Hozzáadjuk a felvágott csirkecsíkokat a páccal együtt. A levest jól befűszerezzük a szójaszósszal, borecettel, csípős paprikakrémmel és az őrölt borssal. Forrásba hozzuk és kb 15 percen át főzzük (vagy míg megfő a hús).
A végén a keményítőt elkeverjük a vízzel, besűrítjük a levest. Kis ideig forraljuk, majd illatosítjuk a szezámolajjal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »