Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csipetkés lencseleves recept

Csipetkés lencseleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg szalonna
    • 1 pár virsli
    • 40 dkg lencse
    • 2 db sárgarépa
    • 1 db fehérrépa
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 ek liszt
    • 2 dl tejföl
    • 2 db babérlevél
    • 1 ek mustár
    • bors
    • 1/2 ek őrölt pirospaprika

    Csipetkéhez:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • amennyi lisztet felvesz a  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:
    Este beáztatjuk a lencsét. Másnap felszeleteljük a hozzávalókat. Az apróra vágott szalonnát 2 ek olajon megpirítjuk,beletesszük a felkockázott vöröshagymát. Amikor üvegessé válik a hagyma,hozzáadjuk a sárgarépát,fehérrépát és az őrölt pirospaprikát. Felengedjük másfél l vízzel és ízesítjük sóval,borssal,babérlevéllel,mustárral.

    Beletesszük a lencsét. Addig főzzük amíg meg nem puhul a lencse.Ekkor hozzáadjuk a karikára szeletelt virslit.

    1 db tojással és liszttel csipetkét készítünk majd belecsipkedjük. A tejfölt kikeverjük a liszttel és kevés leveslével,majd behabarjuk a tejfölben elkevert liszttel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá