Csicsókaleves kacsazúzával recept

Hozzávalók:
- 50 dkg kacsazúza
- 1 ek zsír (kacsa, liba)
- 1 nagy vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 50 dkg csicsóka
- 2 szál sárgarépa
- 1 ek keményítő
- 2 dl tejföl
- 1 tk borsikafű (csombor)
- 1 tk lestyán
- ízles szerint frissen őrölt bors
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A kacsazúzát megtisztítjuk, a fehér inas részeket eltávolítjuk, kockára vágjuk. Megtisztítjuk a zöldségeket, a sárgarépát karikára, a csicsókát négy felé vágjuk.
Zsíron megdinszteljük a felaprított vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
Rádobjuk a kacsazúzát, megszórjuk borssal, borsikafűvel, lestyánnal, megsózzuk, és addig pároljuk, míg elfő a leve.
Felöntjük 2 liter vízzel, sózzuk, hozzáadjuk a sárgarépát, a csicsókát, és addig főzzük, míg megpuhul minden.
A tejfölt és a keményítőt simára keverjük, a forró levesből rámerünk egy keveset, elkeverjük, és visszaöntjük a levesbe. Összeforraljuk, és tálaljuk.
A csicsókaleves kacsazúzával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »