Burgonyás káposztaleves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 1/2 kis káposzta
- 3-4 krumpli
- só
Elkészítése:
Egy kis olajra feltettem a lereszelt káposztát párolódni. Nem kell előzőleg a levét kinyomkodni. Amikor már a káposztadarabok összeesnek és puhák, akkor kiveszünk belőle pár kanálnyit.
A kisebb darabokra vágott krumplit ráteszem a káposztára, felöntöttem vízzel, hogy kb egy ujjnyival meghaladja az edényben lévő káposzta és krumplidarabokat. A legjobb természetesen ha van alaplevünk és azzal tudjuk felönteni, nekem pont nem volt. Amikor a krumpli megfőtt, akkor botmixer segítségével pürésítem és ezt követően sóval ízesítem.
A párolást követően kivett káposztát tálaláskor teszem csak a levesbe.
Forrás: https://splitinapok.blogspot.com
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.