Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyás káposztaleves recept

Burgonyás káposztaleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1/2 kis káposzta
    • 3-4 krumpli

    Elkészítése:

    Egy kis olajra feltettem a lereszelt káposztát párolódni. Nem kell előzőleg a levét kinyomkodni. Amikor már a káposztadarabok összeesnek és puhák, akkor kiveszünk belőle pár kanálnyit.

    A kisebb darabokra vágott krumplit ráteszem a káposztára, felöntöttem vízzel, hogy kb egy ujjnyival meghaladja az edényben lévő káposzta és krumplidarabokat. A legjobb természetesen ha van alaplevünk és azzal tudjuk felönteni, nekem pont nem volt. Amikor a krumpli megfőtt, akkor botmixer segítségével pürésítem és ezt követően sóval ízesítem.

    A párolást követően kivett káposztát tálaláskor teszem csak a levesbe.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá