Burgonyakrémleves gazdagon recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 2 dl főzőtejszín
- 1 fej vöröshagyma
- csipet szerecsendió
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint ételízesítő
- 10 dkg sonka
- 10 dkg sajt
- 4 szelet (toast) kenyér
- kb 1 ek olaj
Elkészítése:
A vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fűszerezzük sóval, borssal, delikáttal és fedő alatt puhára főzzük.
Ha megfőtt, hozzáadjak a főzőtejszínt és a szerecsendiót. Kicsit összefőzzük, majd botmixerrel krémesítjük.
Ha túl sűrű, lehet vízzel hígítani.
A felkockázott sonkát kevés vajon ropogósra pirítjuk. Tálalásnál, szórunk a levesbe sonkát, pirított kenyérkockákat és sajtot reszelünk rá.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.