Tejfölös burgonyaleves recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1kg burgonya
- 3 db sárgarépa
- 2 db zellerrépa
- 1 tejföl
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt
- törtpaprika
- só, ételízesítő, petrezselyem, kömény, babérlevél
Elkészítése:
A levesbe először a sárgarépát, zellerrépát teszem fel főni, mert a burgonyának kevesebb idő kell a főzéshez. Hozzáadom a sót, ételízesítőt, petrezselymet, köményt, babérlevelet, hagyom halk lángon főni. Közben csipetkét készítek. (1 tojáshoz annyi lisztet teszek mennyit felvesz, majd összegyúrom, vékonyra kinyomkodom és elcsipkedem) Mikor majdnem megfőtt a répa akkor teszem bele a kockára vágott burgonyát. Mikor már a burgonya is főtt étolajból és lisztből rántást készítek, belekeverem, aztán a tejfölös habarást is elkészítem és beleteszem. A végén teszem bele a csipetkét és még halk lángon kb. 10 percig főzöm. Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.