Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös burgonyaleves recept

Tejfölös burgonyaleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1kg burgonya
    • 3 db sárgarépa
    • 2 db zellerrépa
    • 1 tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • liszt
    • törtpaprika
    • só, ételízesítő, petrezselyem, kömény, babérlevél

    Elkészítése:
    A levesbe először a sárgarépát, zellerrépát teszem fel főni, mert a burgonyának kevesebb idő kell a főzéshez. Hozzáadom a sót, ételízesítőt, petrezselymet, köményt, babérlevelet, hagyom halk lángon főni. Közben csipetkét készítek. (1 tojáshoz annyi lisztet teszek mennyit felvesz, majd összegyúrom, vékonyra kinyomkodom és elcsipkedem) Mikor majdnem megfőtt a répa akkor teszem bele a kockára vágott burgonyát. Mikor már a burgonya is főtt étolajból és lisztből rántást készítek, belekeverem, aztán a tejfölös habarást is elkészítem és beleteszem. A végén teszem bele a csipetkét és még halk lángon kb. 10 percig főzöm. Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá