Brokkolikrémleves recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg brokkoli
- 2 dkg vaj
- 1 közepes vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 3 ek tejföl
- kevés őrölt szerecsendió
- kevés petrezselyemzöld
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítése:
A brokkolit rózsáira bontod, alaposan átmosod több lében. A vajat felolvasztod, és mikor elég meleg, megdinszteled rajta az apróra vágott hagymát, és a szétnyomott fokhagymát. Ezután hozzáadod a brokkoli rózsákat, és néhány keverés után felöntöd annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje.
Addig főzöd, míg meg nem puhul a brokkoli, majd két választási lehetőséged van. Kiveheted a brokkoli egy részét, és így turmixolod össze levesed, vagy az egészet pépesíted.
Kevés levet kivéve a fazékból, összekevered a tejföllel (temperálod), és visszatöltöd a leveshez. Hozzáadod a szerecsendiót, sózd, borsozd meg, tegyél hozzá aprított petrezselyemzöldet, és forrald fel ismét. Ha vettél ki brokkolit, akkor most tedd vissza a levesbe!
Kitűnő, kímélő leves.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »