Brokkolikrémleves recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg brokkoli
- 2 dkg vaj
- 1 közepes vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 3 ek tejföl
- kevés őrölt szerecsendió
- kevés petrezselyemzöld
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítése:
A brokkolit rózsáira bontod, alaposan átmosod több lében. A vajat felolvasztod, és mikor elég meleg, megdinszteled rajta az apróra vágott hagymát, és a szétnyomott fokhagymát. Ezután hozzáadod a brokkoli rózsákat, és néhány keverés után felöntöd annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje.
Addig főzöd, míg meg nem puhul a brokkoli, majd két választási lehetőséged van. Kiveheted a brokkoli egy részét, és így turmixolod össze levesed, vagy az egészet pépesíted.
Kevés levet kivéve a fazékból, összekevered a tejföllel (temperálod), és visszatöltöd a leveshez. Hozzáadod a szerecsendiót, sózd, borsozd meg, tegyél hozzá aprított petrezselyemzöldet, és forrald fel ismét. Ha vettél ki brokkolit, akkor most tedd vissza a levesbe!
Kitűnő, kímélő leves.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »