Brokkolikrémleves recept
Hozzávalók:
- 1/2 kg brokkoli
- 2 dkg vaj
- 1 közepes vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 3 ek tejföl
- kevés őrölt szerecsendió
- kevés petrezselyemzöld
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítése:
A brokkolit rózsáira bontod, alaposan átmosod több lében. A vajat felolvasztod, és mikor elég meleg, megdinszteled rajta az apróra vágott hagymát, és a szétnyomott fokhagymát. Ezután hozzáadod a brokkoli rózsákat, és néhány keverés után felöntöd annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje.
Addig főzöd, míg meg nem puhul a brokkoli, majd két választási lehetőséged van. Kiveheted a brokkoli egy részét, és így turmixolod össze levesed, vagy az egészet pépesíted.
Kevés levet kivéve a fazékból, összekevered a tejföllel (temperálod), és visszatöltöd a leveshez. Hozzáadod a szerecsendiót, sózd, borsozd meg, tegyél hozzá aprított petrezselyemzöldet, és forrald fel ismét. Ha vettél ki brokkolit, akkor most tedd vissza a levesbe!
Kitűnő, kímélő leves.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »


