Hozzávalók:
Elkészítése:
A brokkolit rózsáira bontod, alaposan átmosod több lében. A vajat felolvasztod, és mikor elég meleg, megdinszteled rajta az apróra vágott hagymát, és a szétnyomott fokhagymát. Ezután hozzáadod a brokkoli rózsákat, és néhány keverés után felöntöd annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje.
Addig főzöd, míg meg nem puhul a brokkoli, majd két választási lehetőséged van. Kiveheted a brokkoli egy részét, és így turmixolod össze levesed, vagy az egészet pépesíted.
Kevés levet kivéve a fazékból, összekevered a tejföllel (temperálod), és visszatöltöd a leveshez. Hozzáadod a szerecsendiót, sózd, borsozd meg, tegyél hozzá aprított petrezselyemzöldet, és forrald fel ismét. Ha vettél ki brokkolit, akkor most tedd vissza a levesbe!
Kitűnő, kímélő leves.