Brokkolikrémleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 fej brokkoli
- 2 dl főzőtejszín
- 5 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- 1 mk. őrölt fehér bors
- 1 csipet szerecsendió
- leves gyöngy vagy pirított zsemlekocka
Előkészítés:
A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
Elkészítés:
A vajon megdinszteljük a vöröshagymát, rátesszük a fokhagymát és egy-két percig pirítjuk. Hozzáadjuk a brokkolit, sózzuk, borsozzuk, egy csipet őrölt szerecsendiót adunk hozzá. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd puhára főzzük. Hozzáadjuk a tejszínt és az egészet leturmixoljuk. Visszatesszük a tűzre és egyet forralunk rajta.
Pirított zsemlekockával, leves gyönggyel tálaljuk. (Én köles golyókat tettem a levesbe.)
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »