Brokkolikrémleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 fej brokkoli
- 2 dl főzőtejszín
- 5 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- 1 mk. őrölt fehér bors
- 1 csipet szerecsendió
- leves gyöngy vagy pirított zsemlekocka
Előkészítés:
A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
Elkészítés:
A vajon megdinszteljük a vöröshagymát, rátesszük a fokhagymát és egy-két percig pirítjuk. Hozzáadjuk a brokkolit, sózzuk, borsozzuk, egy csipet őrölt szerecsendiót adunk hozzá. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd puhára főzzük. Hozzáadjuk a tejszínt és az egészet leturmixoljuk. Visszatesszük a tűzre és egyet forralunk rajta.
Pirított zsemlekockával, leves gyönggyel tálaljuk. (Én köles golyókat tettem a levesbe.)
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »