Brokkolikrémleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 fej brokkoli
- 2 dl főzőtejszín
- 5 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- 1 mk. őrölt fehér bors
- 1 csipet szerecsendió
- leves gyöngy vagy pirított zsemlekocka
Előkészítés:
A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
Elkészítés:
A vajon megdinszteljük a vöröshagymát, rátesszük a fokhagymát és egy-két percig pirítjuk. Hozzáadjuk a brokkolit, sózzuk, borsozzuk, egy csipet őrölt szerecsendiót adunk hozzá. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd puhára főzzük. Hozzáadjuk a tejszínt és az egészet leturmixoljuk. Visszatesszük a tűzre és egyet forralunk rajta.
Pirított zsemlekockával, leves gyönggyel tálaljuk. (Én köles golyókat tettem a levesbe.)
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »


