Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Borsós galuskás zöldségleves recept

Borsós galuskás zöldségleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 nagy fej karalábé
    • 3 sárgarépa
    • 4-5 db krumpli
    • fél kg borsó
    • 2 közepes fej hagyma
    • hagymaszár
    • lestyán levél
    • petrezselyemzöld
    • só, bors, ételízesítő
    • olaj
    • 1 ek vaj
    • liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • pirospaprika (fűszer)
    • zellerlevél
    • 1 TV paprika

    Elkészítése: A hagymákat apróra vágjuk. Két darab sárgarépát vékonyra felszeletelünk, a harmadikat lereszeljük. A karalábét csíkokra vágjuk, a negyedét lereszeljük. Három szál petrezselyemzöldet és egy szál zellerlevelet felaprózunk. A hagymaszárat, lestyánlevelet és a maradék zellerlevelet és petrezselyemzöldet csokorba kötjük. A krumplit négybe vágjuk, és felkockázzuk.

    Olajat odatesszük forrósodni, majd rátesszük a hagymát és a felszeletelt sárgarépát. Ezeket puhára pároljuk rajta.
    Utána félrehúzzuk, megszórjuk pirospaprikával, ételízesítővel, sóval és borssal, majd felöntjük vízzel.

    Ekkor rászórjuk a felaprózott petrezselyemzöldet és zellerlevelet. Hozzáadjuk a lereszelt zöldségeket, valamint a felszeletelt karalábét, krumplit, borsót. Beletesszük egészbe a TV paprikát, csak vágjuk be, úgy jobban kiadja az ízét.
    Lassú tűzön puhára főzzük. A vége előtt 15 perccel, mikor már látjuk, hogy puhulnak a zöldségek, akkor rátesszük a zöld csokrot (petrezselyemzöld, hagymaszár, zellerlevél, lestyánlevél).

    A vége előtt 3-4 perccel rászaggatjuk a galuskát. A galuskát, amíg fő a leves, összeállítjuk: 1 ek vajat és 1 tojást összekeverünk, sózzuk, és utána lisztet is hozzáadjuk, szépen eldolgozzuk, hogy ne legyen csomós. Ezt reszelőn átszűrve adjuk a leveshez a vége előtt 3-4 perccel. Összefőzzük. Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá