Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Borsóleves húsgombóccal recept

Borsóleves húsgombóccal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 45 dkg mirelit zöldborsó
    • 15 dkg bébirépa
    • 1-2 szál fehérrépa
    • 1 csokor petrezselyem
    • 1 db húsleveskocka
    • bors

    A gombóchoz:

    • 20 dkg darált sertéslapocka
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanál vaj
    • bors
    • 1 kis csokor petrezselyemzöld
    • 3-4 evőkanál zsemlemorzsa
    • 1 kisebb vöröshagyma reszelve

    Elkészítése:

    A borsót és a zöldségeket olajon pároljuk, rászórjuk az apróra vágott petrezselyem felét, majd pici lisztet szórunk rá, és vízzel felöntjük.

    Sózzuk, majd ha felforr, a leveskockát is hozzáadjuk. Közben a húsgombócnak valókat összegyúrjuk és pihentetjük.

    Ne legyen túl kemény, de ne legyen lágy sem. Vizes kézzel gombócokat formázunk, és a forró, de nem forrásban lévő levesbe tesszük őket.

    Ha feljönnek a leves tetejére, akkor már csak 10 percet kell főzni, és kész. A levest lassan főzzük, mert ha gyorsan fő, zavaros lesz.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá