Borsóleves húsgombóccal recept

Hozzávalók:
- 45 dkg mirelit zöldborsó
- 15 dkg bébirépa
- 1-2 szál fehérrépa
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db húsleveskocka
- só
- bors
A gombóchoz:
- 20 dkg darált sertéslapocka
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál vaj
- só
- bors
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 3-4 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 kisebb vöröshagyma reszelve
Elkészítése:
A borsót és a zöldségeket olajon pároljuk, rászórjuk az apróra vágott petrezselyem felét, majd pici lisztet szórunk rá, és vízzel felöntjük.
Sózzuk, majd ha felforr, a leveskockát is hozzáadjuk. Közben a húsgombócnak valókat összegyúrjuk és pihentetjük.
Ne legyen túl kemény, de ne legyen lágy sem. Vizes kézzel gombócokat formázunk, és a forró, de nem forrásban lévő levesbe tesszük őket.
Ha feljönnek a leves tetejére, akkor már csak 10 percet kell főzni, és kész. A levest lassan főzzük, mert ha gyorsan fő, zavaros lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »