Borsóleves húsgombóccal recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 45 dkg mirelit zöldborsó
- 15 dkg bébirépa
- 1-2 szál fehérrépa
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db húsleveskocka
- só
- bors
A gombóchoz:
- 20 dkg darált sertéslapocka
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál vaj
- só
- bors
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 3-4 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 kisebb vöröshagyma reszelve
Elkészítése:
A borsót és a zöldségeket olajon pároljuk, rászórjuk az apróra vágott petrezselyem felét, majd pici lisztet szórunk rá, és vízzel felöntjük.
Sózzuk, majd ha felforr, a leveskockát is hozzáadjuk. Közben a húsgombócnak valókat összegyúrjuk és pihentetjük.
Ne legyen túl kemény, de ne legyen lágy sem. Vizes kézzel gombócokat formázunk, és a forró, de nem forrásban lévő levesbe tesszük őket.
Ha feljönnek a leves tetejére, akkor már csak 10 percet kell főzni, és kész. A levest lassan főzzük, mert ha gyorsan fő, zavaros lesz.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.