Borsóleves húsgombóccal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 45 dkg mirelit zöldborsó
  • 15 dkg bébirépa
  • 1-2 szál fehérrépa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db húsleveskocka
  • bors

A gombóchoz:

  • 20 dkg darált sertéslapocka
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál vaj
  • bors
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • 3-4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 kisebb vöröshagyma reszelve

Elkészítése:

A borsót és a zöldségeket olajon pároljuk, rászórjuk az apróra vágott petrezselyem felét, majd pici lisztet szórunk rá, és vízzel felöntjük.

Sózzuk, majd ha felforr, a leveskockát is hozzáadjuk. Közben a húsgombócnak valókat összegyúrjuk és pihentetjük.

Ne legyen túl kemény, de ne legyen lágy sem. Vizes kézzel gombócokat formázunk, és a forró, de nem forrásban lévő levesbe tesszük őket.

Ha feljönnek a leves tetejére, akkor már csak 10 percet kell főzni, és kész. A levest lassan főzzük, mert ha gyorsan fő, zavaros lesz.