Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bográcsos babgulyás recept

Bográcsos babgulyás
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • fél kg marhahús vagy sertéshús
    • 30 dkg szárazbab (beáztatva)
    • 2 ek zsír
    • 3 fej hagyma
    • 2 paradicsom
    • 1 paprika (paradicsom, paprika helyett lehet 3 ek lecsó)
    • 2 ek pirospaprika (édesnemes)
    • csipetke
    • 2-3 gerezd fokhagyma

    Elkészítése:
    A húst 2×2 cm méretű kockákra vágom. Az apróra vágott hagymát a zsíron, vagy olajon megfonnyasztom. Hozzáadom a paprikát, valamint a húskockákat,sózom és tovább pirítom. Pár perc után hozzáadom az átnyomott fokhagymagerezdeket,kevés vizet és lefedve kis tűzön párolom. Időnként megkeverem és mindig kevés vizet aláöntve tovább párolom. Fél óra múlva hozzáadom a leszűrt babot és a 2×2 cm-es méretűre vágott paprikát és paradicsomot. Felöntöm 2 liter vízzel és készre főzöm. Az utolsó 10 percben belefőzöm a csipetkét is. Puha kenyérrel és erőspaprikával tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá