Birsalma krémleves gesztenyefánkkal recept

Hozzávalók:
- 2 db nagyobb érett birskörte
- 5 ek barna nádcukor
- 3 db szegfűszeg
- 1 db fahéjrúd
- 1 db csillagánizs
- csipet só
- 1 db kezeletlen lime(citrom) héja
- 1 db lime(citrom) leve
- 2 ek étkezési keményítő
- 2 db kandírozott gyömbér aprítva
- 2 dl tejszín
- 5 ek mascarpone krémsajt
A gesztenyefánkhoz:
- 50 g liszt
- 50 g vaj
- 1 dl víz
- 50 g gesztenyepüré
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- cukor
Elkészítése:
A birsalmát megmossuk, kivágjuk a magházát, felszeleteljük hosszúkás darabokra. Egy fazékba tesszük, majd öntünk hozzá annyi vizet, amennyi éppen ellepi.
A vaníliarudat hosszában felvágjuk, egy késsel kikaparjuk a magjait. Félretesszük, és a tejszínbe keverjük. Majd hozzáadjuk a leveshez a fahéjat, a szegfűszeget, a csillagánizst, a darabolt gyömbért. Cukorral, sóval, citromlével ízesítjük.
Forrás után még 15 percig lassú tűzön főzzük. Félreteszünk a birsszeletekből pár darabot a díszítéshez. Ezután a tejszínbe keverjük el habverővel a krémsajtot, és a keményítőt, a főzőléből is tegyünk hozzá. Sűrítsük be a levest.
Vegyük le a főzőlapról, és botmixerrel pürésítsük. Ha túl sűrű lenne, akkor tejjel hígítsuk. Tálaljuk a félretett birskörtével, és a gesztenyefánkkal, no meg reszeljünk rá a zöldcitrom héjából is.
Gesztenyefánk készítése:
A vizet – benne a vajat, a csipet sót és a cukrot feltesszük forrni. Ha forr, egy mozdulattal hozzáadjuk a lisztet. Addig keverjük, amíg az edény falától el nem válik. Tűzről lehúzva hozzáadjuk a tojást, és simára keverjük.
Ezután a gesztenye is a masszába kerül. Sütőlapra, tepsibe kiskanállal vagy habzsák segítségével cseresznye nagyságú halmokat formázunk. 200 fokos sütőben sütjük.
Aranysárgán, kissé szárítva kapja végső formáját. A fánkocskákat közvetlen tálalás előtt tesszük a levesbe. Jó étvágyat hozzá! Ünnepi leveskülönlegesség!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »