Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Betyárleves recept

Betyárleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • kis füstölt szalonna
    • 1 nagy hagyma
    • 1 paprika
    • 1 paradicsom
    • 25 dkg füstölt tarja
    • néhány karika kolbász
    • 40 dkg vajbab
    • 15 dkg pici orsótészta
    • 4 ek liszt
    • 4-5 dl tejföl
    • bors
    • 2 db erőleves kocka
    • 1 csokor petrezselyem
    • Erős Pista

    Elkészítése:

    A kockára vágott szalonnát és hagymát üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk kockázott füstölt tarját, kolbászt, paprikát, paradicsomot. Megpirítjuk és megszórjuk pirospaprikával. Felöntjük 2 liter vízzel, beletesszük a leveskockát és takarékon addig főzzük, míg a füstölt tarja meg nem puhul.

    Hozzáadjuk a vajbabot és tovább főzzük. Eközben a tésztát külön kifőzzük. Ha a bab is megpuhult, a levest behabarjuk.

    Hozzáadjuk a tésztát is. Petrezselyemmel megszórva forrón tálaljuk. Én még egy kis tejfölt is tennék rá tálaláskor.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá