Besztercei szilvaleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Ajándékba kaptam sok szép lila szilvát, amiből “muszáj” volt kipróbálnom ezt-azt, amit ezidáig még sose készítettem el. Ez az üde leveske az egyike a próbáknak. Nem is az utolsó alkalom!!!
Hozzávalók:
- 1 kg besztercei szilva ( bármilyen fajta megfelel)
- 3-4 ek méz, késhegynyi só
- 1 -1 kk őrölt fahéj és szegfűszeg
- 1-2 citromkarika
- 3 ek tejföl
- 1 ek étkezési keményítő
- 1,5 l víz
Elkészítése:
Szilvákat megmossuk, kimagozzuk , pár szemet félreteszünk levesbetétnek. Felöntjük másfél liter vízzel, fűszerezzük és puhára főzzük a gyümölcsöket. A szilvákat átszűrjük és a citromkarikákat eltávolítjuk.
A gőzölgő illatos gyümölcsöt, tejfölben elkevert keményítővel együtt botmixerrel pürésítjük. Visszaöntjük az alaplébe és hozzá adjuk a cikkekre vágott szilvákat.
Felforraljuk, kihűtjük, majd legalább 2-3 órára hűtőbe téve “össze érleljük” az ízeket :)
Hidegen tejföllel vagy tejszínhabbal kínáljuk . . nyammm :)
Tipp:
Tipp:
Alkoholos verzióban az alap folyadékot vörös borral is helyettesíthetjük. Részeges szilvalevest előállítva :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »