Belga csirkeleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 csirkemellfilé
- 2 sárgarépa tisztítva
- 1 póréhagyma
- 2 angol zellerszár
- 3 burgonya felkockázva
- 1 újhagyma
- 2 babérlevél
- 2 ek vaj
- 2 dl főzőtejszín
- 1/2 citrom leve
- só, őrölt bors
- 1 szál kakukkfű
- 1 csipet sáfrány
- 3 zsályalevél aprítva
- 1 kevés szerecsendió frissen reszelve
- 1 kis csokor póréhagyma és petrezselyemzöld aprítva
- 1 liter húsalaplé
Elkészítése:
A póréhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A csirkét megmossuk, tisztítjuk és kockára vágjuk.
Az aprított pórét és újhagymát a zöldjével együtt, lábasban egy kanál vajon megfuttatjuk, ebbe forgatjuk a csirkemelleket.
Sózzuk, borsozzuk, és kifehéredésig keverjük, majd felöntjük a húsalaplével. Ekkor ízesítsük szerecsendióval, sáfránnyal, zsályával, kakukkfűvel, babérral ízlés szerint, és alacsony lángon főzzük úgy 15 percig, majd a petrezselymet is belevágjuk.
Közben a többi zöldséget megtisztítjuk: a répát vékony hosszú csíkokba vágjuk julienne-re, a burgonyákat megpucoljuk, felkockázzuk, a zellerszárat vékony karikára vágjuk és a levesbe rakjuk őket a burgonya kivételével.
Ha már majdnem megpuhult a hús, mellétesszük a burgonyát és még 10 percig főzzük.
Amikor már megpuhultak a zöldségek, de még roppanósak, a leves kész . Egyből lehúzzuk a tűzről az edényt, és a babérleveleket kivesszük a levesből. A tejszínt lassanként öntsük bele, a citromlével együtt.
A belga csirkeleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »