Belga csirkeleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 csirkemellfilé
- 2 sárgarépa tisztítva
- 1 póréhagyma
- 2 angol zellerszár
- 3 burgonya felkockázva
- 1 újhagyma
- 2 babérlevél
- 2 ek vaj
- 2 dl főzőtejszín
- 1/2 citrom leve
- só, őrölt bors
- 1 szál kakukkfű
- 1 csipet sáfrány
- 3 zsályalevél aprítva
- 1 kevés szerecsendió frissen reszelve
- 1 kis csokor póréhagyma és petrezselyemzöld aprítva
- 1 liter húsalaplé
Elkészítése:
A póréhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A csirkét megmossuk, tisztítjuk és kockára vágjuk.
Az aprított pórét és újhagymát a zöldjével együtt, lábasban egy kanál vajon megfuttatjuk, ebbe forgatjuk a csirkemelleket.
Sózzuk, borsozzuk, és kifehéredésig keverjük, majd felöntjük a húsalaplével. Ekkor ízesítsük szerecsendióval, sáfránnyal, zsályával, kakukkfűvel, babérral ízlés szerint, és alacsony lángon főzzük úgy 15 percig, majd a petrezselymet is belevágjuk.
Közben a többi zöldséget megtisztítjuk: a répát vékony hosszú csíkokba vágjuk julienne-re, a burgonyákat megpucoljuk, felkockázzuk, a zellerszárat vékony karikára vágjuk és a levesbe rakjuk őket a burgonya kivételével.
Ha már majdnem megpuhult a hús, mellétesszük a burgonyát és még 10 percig főzzük.
Amikor már megpuhultak a zöldségek, de még roppanósak, a leves kész . Egyből lehúzzuk a tűzről az edényt, és a babérleveleket kivesszük a levesből. A tejszínt lassanként öntsük bele, a citromlével együtt.
A belga csirkeleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »


