Belga csirkeleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 csirkemellfilé
- 2 sárgarépa tisztítva
- 1 póréhagyma
- 2 angol zellerszár
- 3 burgonya felkockázva
- 1 újhagyma
- 2 babérlevél
- 2 ek vaj
- 2 dl főzőtejszín
- 1/2 citrom leve
- só, őrölt bors
- 1 szál kakukkfű
- 1 csipet sáfrány
- 3 zsályalevél aprítva
- 1 kevés szerecsendió frissen reszelve
- 1 kis csokor póréhagyma és petrezselyemzöld aprítva
- 1 liter húsalaplé
Elkészítése:
A póréhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A csirkét megmossuk, tisztítjuk és kockára vágjuk.
Az aprított pórét és újhagymát a zöldjével együtt, lábasban egy kanál vajon megfuttatjuk, ebbe forgatjuk a csirkemelleket.
Sózzuk, borsozzuk, és kifehéredésig keverjük, majd felöntjük a húsalaplével. Ekkor ízesítsük szerecsendióval, sáfránnyal, zsályával, kakukkfűvel, babérral ízlés szerint, és alacsony lángon főzzük úgy 15 percig, majd a petrezselymet is belevágjuk.
Közben a többi zöldséget megtisztítjuk: a répát vékony hosszú csíkokba vágjuk julienne-re, a burgonyákat megpucoljuk, felkockázzuk, a zellerszárat vékony karikára vágjuk és a levesbe rakjuk őket a burgonya kivételével.
Ha már majdnem megpuhult a hús, mellétesszük a burgonyát és még 10 percig főzzük.
Amikor már megpuhultak a zöldségek, de még roppanósak, a leves kész . Egyből lehúzzuk a tűzről az edényt, és a babérleveleket kivesszük a levesből. A tejszínt lassanként öntsük bele, a citromlével együtt.
A belga csirkeleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »