Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bandázós lencseleves recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 500 g lencse
    • 500 g kockázott bacon (ha spórolni akarunk a sima szalonna is megteszi)
    • 1 evőkanál só
    • 1 evőkanál ételízesítő
    • 5 l víz
    • 3 dl tejföl
    • 3 ek vöröshagymás rántás

    Elkészítése:
    A lencsét és a kockázott bacont 5 l vízzel felöntöm (6-7 l-es kerámia fazékban), majd teszek hozzá 1 ek sót,1 ek ételízesítőt,beteszem a sütőbe. 1 órát főzöm 250 fokon. Elkészítem a rántást. Meleg rántásban elkeverem a tejfölt, kevés vízzel hígítva és beleöntöm a levesbe, összeforralom. Friss kenyérrel kiváló egy baráti traccspartira. Persze lefagyasztva bármikor elővehető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá