Balzsamecetes lila hagymaleves recept

Hozzávalók:
- 5-6 fej lila hagyma
- 5 dkg vaj
- 2 tk balzsamecet
- só
- őrölt fehér bors
- csipet szerecsendió
- 2 tk liszt
- 8 dl erőleves
- 1,5 dl főzőtejszín
Tálaláshoz:
- 10 dkg reszelt sajt
- pirított kiflikarikák
Elkészítése:
A hagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe, és a feleket szeljük vékony csíkokra.
Egy edényben a vajat olvasszuk fel, dobjuk rá a hagymaszeleteket, locsoljuk meg balzsamecettel, és kevergetve pároljuk addig, amíg a hagyma kissé karamellizálódik, összeesik.
Szórjuk rá a 2 tk lisztet, keverjük csomómentesre és öntsük fel a levessel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ha szükséges. Adjunk hozzá egy csipet szerecsendiót is, majd főzzük kb. 20 percet.
Állandó keverés mellett csurgassuk bele a tejszínt. Újraforrásig főzzük, majd vegyük le a tűzről, és tálaljuk.
Amíg a leves fő, a kiflit vágjuk karikákra, és forró sütőben pirítsuk szép pirosra.
Tálaláskor a levest tányérra szedve szórjuk meg reszelt sajttal, és a pirított kiflikarikákat kínáljuk mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »