Balzsamecetes lila hagymaleves recept
Hozzávalók:
- 5-6 fej lila hagyma
- 5 dkg vaj
- 2 tk balzsamecet
- só
- őrölt fehér bors
- csipet szerecsendió
- 2 tk liszt
- 8 dl erőleves
- 1,5 dl főzőtejszín
Tálaláshoz:
- 10 dkg reszelt sajt
- pirított kiflikarikák
Elkészítése:
A hagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe, és a feleket szeljük vékony csíkokra.
Egy edényben a vajat olvasszuk fel, dobjuk rá a hagymaszeleteket, locsoljuk meg balzsamecettel, és kevergetve pároljuk addig, amíg a hagyma kissé karamellizálódik, összeesik.
Szórjuk rá a 2 tk lisztet, keverjük csomómentesre és öntsük fel a levessel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ha szükséges. Adjunk hozzá egy csipet szerecsendiót is, majd főzzük kb. 20 percet.
Állandó keverés mellett csurgassuk bele a tejszínt. Újraforrásig főzzük, majd vegyük le a tűzről, és tálaljuk.
Amíg a leves fő, a kiflit vágjuk karikákra, és forró sütőben pirítsuk szép pirosra.
Tálaláskor a levest tányérra szedve szórjuk meg reszelt sajttal, és a pirított kiflikarikákat kínáljuk mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

