Balzsamecetes lila hagymaleves recept

Hozzávalók:
- 5-6 fej lila hagyma
- 5 dkg vaj
- 2 tk balzsamecet
- só
- őrölt fehér bors
- csipet szerecsendió
- 2 tk liszt
- 8 dl erőleves
- 1,5 dl főzőtejszín
Tálaláshoz:
- 10 dkg reszelt sajt
- pirított kiflikarikák
Elkészítése:
A hagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe, és a feleket szeljük vékony csíkokra.
Egy edényben a vajat olvasszuk fel, dobjuk rá a hagymaszeleteket, locsoljuk meg balzsamecettel, és kevergetve pároljuk addig, amíg a hagyma kissé karamellizálódik, összeesik.
Szórjuk rá a 2 tk lisztet, keverjük csomómentesre és öntsük fel a levessel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ha szükséges. Adjunk hozzá egy csipet szerecsendiót is, majd főzzük kb. 20 percet.
Állandó keverés mellett csurgassuk bele a tejszínt. Újraforrásig főzzük, majd vegyük le a tűzről, és tálaljuk.
Amíg a leves fő, a kiflit vágjuk karikákra, és forró sütőben pirítsuk szép pirosra.
Tálaláskor a levest tányérra szedve szórjuk meg reszelt sajttal, és a pirított kiflikarikákat kínáljuk mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »