Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bableves kolbásszal recept

Bableves kolbásszal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1/2 kg száraz bab
    • 3 szál sárgarépa
    • 3 szál fehér répa
    • 1 zeller gumó
    • zeller zöld
    • 15 dkg fhúsos füstölt szalonna
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 fej fokhagyma
    • 1 ek pirospaprika
    • 1 szál paraszt kolbász
    • őrölt bors
    • ételízesítő

    A betéthez:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg finom liszt

    Előkészítés: A babot előző nap beáztatjuk. A hagymákat apróra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk. A kolbászt karikára vagy fél karikákra vágjuk. A zöldségeket ízlésünk szerint szeleteljük.

    Elkészítés: A szalonnát egy fazékban kipirítjuk, rátesszük a hagymát, fokhagymát. Pár percig pirítjuk. Hozzá adunk 2-3 kávéskanál pirospaprikát és felöntjük vízzel. Beletesszük a babot, fűszerezzük sóval, ételízesítővel és félpuhára főzzük. Ezután hozzáadjuk a zöldségeket, és készre főzzük. A végén adjuk hozzá a kolbászt, és csipetkét vagy apró galuskát főzünk bele. Tálalásnál tejfölt adhatunk mellé.

    Jó étvágyat kívánok!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá