Bableves kolbásszal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1/2 kg száraz bab
  • 3 szál sárgarépa
  • 3 szál fehér répa
  • 1 zeller gumó
  • zeller zöld
  • 15 dkg fhúsos füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 szál paraszt kolbász
  • őrölt bors
  • ételízesítő

A betéthez:

  • 1 db tojás
  • 15 dkg finom liszt

Előkészítés: A babot előző nap beáztatjuk. A hagymákat apróra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk. A kolbászt karikára vagy fél karikákra vágjuk. A zöldségeket ízlésünk szerint szeleteljük.

Elkészítés: A szalonnát egy fazékban kipirítjuk, rátesszük a hagymát, fokhagymát. Pár percig pirítjuk. Hozzá adunk 2-3 kávéskanál pirospaprikát és felöntjük vízzel. Beletesszük a babot, fűszerezzük sóval, ételízesítővel és félpuhára főzzük. Ezután hozzáadjuk a zöldségeket, és készre főzzük. A végén adjuk hozzá a kolbászt, és csipetkét vagy apró galuskát főzünk bele. Tálalásnál tejfölt adhatunk mellé.

Jó étvágyat kívánok!