Bableves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1/2 kg száraz bab
- 4 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 cs petrezselyemzöld
- 6 kisebb krumpli
- 2 fej vöröshagyma
- 3 kisebb darab füstölt csont, vagy valamilyen füstölt hús
- 1 mk pirospaprika
- 1 mk őrölt fekete bors
- 1 ek só
- 1 tk ételízesítő
- 2 db gulyásleves kocka
- 1 ek olaj vagy zsír
Csipetke:
- 1 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12-15 dkg liszt
- csipet só
Elkészítése:
A babot előző este beáztatom.
Másnap a vöröshagymát felkockázom, zsíron megdinsztelem, ráteszem a füstölt húst, zöldségeket és összepirítom, majd fűszerezem és felengedem vízzel.
Addig a tojásból, lisztből és vízből csipetkét készítek. Ha megfőtt a leves a csipetkét beleszaggatom és készre főzöm.
Aki szereti tálalhatja tejföllel is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »