Bableves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1/2 kg száraz bab
- 4 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 cs petrezselyemzöld
- 6 kisebb krumpli
- 2 fej vöröshagyma
- 3 kisebb darab füstölt csont, vagy valamilyen füstölt hús
- 1 mk pirospaprika
- 1 mk őrölt fekete bors
- 1 ek só
- 1 tk ételízesítő
- 2 db gulyásleves kocka
- 1 ek olaj vagy zsír
Csipetke:
- 1 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12-15 dkg liszt
- csipet só
Elkészítése:
A babot előző este beáztatom.
Másnap a vöröshagymát felkockázom, zsíron megdinsztelem, ráteszem a füstölt húst, zöldségeket és összepirítom, majd fűszerezem és felengedem vízzel.
Addig a tojásból, lisztből és vízből csipetkét készítek. Ha megfőtt a leves a csipetkét beleszaggatom és készre főzöm.
Aki szereti tálalhatja tejföllel is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »