Bableves recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1/2 kg száraz bab
- 4 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 cs petrezselyemzöld
- 6 kisebb krumpli
- 2 fej vöröshagyma
- 3 kisebb darab füstölt csont, vagy valamilyen füstölt hús
- 1 mk pirospaprika
- 1 mk őrölt fekete bors
- 1 ek só
- 1 tk ételízesítő
- 2 db gulyásleves kocka
- 1 ek olaj vagy zsír
Csipetke:
- 1 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12-15 dkg liszt
- csipet só
Elkészítése:
A babot előző este beáztatom.
Másnap a vöröshagymát felkockázom, zsíron megdinsztelem, ráteszem a füstölt húst, zöldségeket és összepirítom, majd fűszerezem és felengedem vízzel.
Addig a tojásból, lisztből és vízből csipetkét készítek. Ha megfőtt a leves a csipetkét beleszaggatom és készre főzöm.
Aki szereti tálalhatja tejföllel is.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.