Babgulyás csipetkével recept
Hozzávalók:
- fél kg sertéshús
- 250 dkg bab (előző este vízbe beáztatva)
- lecsó ízlés szerint
- 1 db nagy fej vöröshagyma
- 1 db petrezselyem gyökér
- 1 db sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- pirospaprika
- piros arany
- köménymag
- só, bors
Csipetkéhez:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - kb 20 dkg liszt
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát zsíron üvegesre pirítom. Hozzáadom a beáztatott babot, felöntöm vízzel. Főzöm kb fél órát, majd felkockázott húst, a karikákra vágott répát és petrezselyem gyökeret, a lecsót és fokhagymát is beleteszem.
Felöntöm vízzel, hogy éppen csak ellepje. Ha felforr fűszerezem.
A csipetkéhez a tojásokat tálba ütöm és apránként adagolom a lisztet. Kb 20 dkg lisztre van szükség. Keményre gyúrom.
Szétosztom, belisztezek egy darabot és a két újjal csipkedek le belőle egyforma pici darabokat.
Vége felé a babgulyásra szórok pirospaprikát, beleszórom a csipetkét, készre főzöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

