Babgulyás csipetkével recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- fél kg sertéshús
- 250 dkg bab (előző este vízbe beáztatva)
- lecsó ízlés szerint
- 1 db nagy fej vöröshagyma
- 1 db petrezselyem gyökér
- 1 db sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- pirospaprika
- piros arany
- köménymag
- só, bors
Csipetkéhez:
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kb 20 dkg liszt
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát zsíron üvegesre pirítom. Hozzáadom a beáztatott babot, felöntöm vízzel. Főzöm kb fél órát, majd felkockázott húst, a karikákra vágott répát és petrezselyem gyökeret, a lecsót és fokhagymát is beleteszem.
Felöntöm vízzel, hogy éppen csak ellepje. Ha felforr fűszerezem.
A csipetkéhez a tojásokat tálba ütöm és apránként adagolom a lisztet. Kb 20 dkg lisztre van szükség. Keményre gyúrom.
Szétosztom, belisztezek egy darabot és a két újjal csipkedek le belőle egyforma pici darabokat.
Vége felé a babgulyásra szórok pirospaprikát, beleszórom a csipetkét, készre főzöm.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.