Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Babgulyás csipetkével recept

Babgulyás csipetkével
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • fél kg sertéshús
    • 250 dkg bab (előző este vízbe beáztatva)
    • lecsó ízlés szerint
    • 1 db nagy fej vöröshagyma
    • 1 db petrezselyem gyökér
    • 1 db sárgarépa
    • 2 gerezd fokhagyma
    • pirospaprika
    • piros arany
    • köménymag
    • só, bors

    Csipetkéhez:

    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kb 20 dkg liszt

    Elkészítése:

    Az apróra vágott hagymát zsíron üvegesre pirítom. Hozzáadom a beáztatott babot, felöntöm vízzel. Főzöm kb fél órát, majd felkockázott húst, a karikákra vágott répát és petrezselyem gyökeret,  a lecsót és fokhagymát is beleteszem.

    Felöntöm vízzel, hogy éppen csak ellepje. Ha felforr fűszerezem.

    A csipetkéhez a tojásokat tálba ütöm és apránként adagolom a lisztet. Kb 20 dkg lisztre van szükség. Keményre gyúrom.

    Szétosztom, belisztezek egy darabot és a két újjal csipkedek le belőle egyforma pici darabokat.

    Vége felé a babgulyásra szórok pirospaprikát, beleszórom a csipetkét, készre főzöm.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá