Babgulyás csipetkével recept

Hozzávalók:
- fél kg sertéshús
- 250 dkg bab (előző este vízbe beáztatva)
- lecsó ízlés szerint
- 1 db nagy fej vöröshagyma
- 1 db petrezselyem gyökér
- 1 db sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- pirospaprika
- piros arany
- köménymag
- só, bors
Csipetkéhez:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kb 20 dkg liszt
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát zsíron üvegesre pirítom. Hozzáadom a beáztatott babot, felöntöm vízzel. Főzöm kb fél órát, majd felkockázott húst, a karikákra vágott répát és petrezselyem gyökeret, a lecsót és fokhagymát is beleteszem.
Felöntöm vízzel, hogy éppen csak ellepje. Ha felforr fűszerezem.
A csipetkéhez a tojásokat tálba ütöm és apránként adagolom a lisztet. Kb 20 dkg lisztre van szükség. Keményre gyúrom.
Szétosztom, belisztezek egy darabot és a két újjal csipkedek le belőle egyforma pici darabokat.
Vége felé a babgulyásra szórok pirospaprikát, beleszórom a csipetkét, készre főzöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »