Babgulyás csipetkével

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Babgulyás csipetkével

Hozzávalók:

  • fél kg sertéshús
  • 250 dkg bab (előző este vízbe beáztatva)
  • lecsó ízlés szerint
  • 1 db nagy fej vöröshagyma
  • 1 db petrezselyem gyökér
  • 1 db sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika
  • piros arany
  • köménymag
  • só, bors

Csipetkéhez:

  • 2 db tojás
  • kb 20 dkg liszt

Elkészítése:

Az apróra vágott hagymát zsíron üvegesre pirítom. Hozzáadom a beáztatott babot, felöntöm vízzel. Főzöm kb fél órát, majd felkockázott húst, a karikákra vágott répát és petrezselyem gyökeret,  a lecsót és fokhagymát is beleteszem.

Felöntöm vízzel, hogy éppen csak ellepje. Ha felforr fűszerezem.

A csipetkéhez a tojásokat tálba ütöm és apránként adagolom a lisztet. Kb 20 dkg lisztre van szükség. Keményre gyúrom.

Szétosztom, belisztezek egy darabot és a két újjal csipkedek le belőle egyforma pici darabokat.

Vége felé a babgulyásra szórok pirospaprikát, beleszórom a csipetkét, készre főzöm.