Babgulyás recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg fejtett bab (tarka vagy száraz)
- 5 dkg füstölt szalonna
- 2 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 paprika
- 2 tk fűszerpaprika
- bors
- 1 kg marhalábszár
- 20 dkg füstölt comb
- 2 paradicsom
- só
- 2 dl vörösbor
- 4 babérlevél
- őrölt köménymag
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 zeller
- 1 dl olaj
- 3 ek liszt
- 3 ek tejföl
- 2,5 l víz
Csipetkéhez:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg liszt
Elkészítése:
A babot előző este beáztatjuk.
A szalonnát felkockázzuk, kisütjük a zsírját, majd ezen megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Ha kész, hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, a paradicsomot, rászórjuk a pirospaprikát és a borsot. Aztán rátesszük a kockára vágott húst, sózzuk, aláöntjük a vörösbort, ami ha elfőtt, felöntjük a vízzel. Amint a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a beáztatott, lecsepegtetett babot és a babérlevelet. Ha szükséges, sózzuk.
Közben megtisztítjuk a zöldségeket és kockára vágjuk. Amikor a bab is puhulni kezdett, ezeket is a leveshez adjuk.
Közben rántást készítünk, az olajat felhevítjük és a liszttel jól elkeverjük kissé pirítjuk, majd a tejföllel elkeverve a levesbe keverjük.
A tojásból, lisztből csipet sóval tésztát gyúrunk és apró csipetkét készítünk belőle, amit a leveshez adunk.
Néhány perc alatt készre főzzük.