Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Babgulyás recept

Babgulyás
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg fejtett bab (tarka vagy száraz)
    • 5 dkg füstölt szalonna
    • 2 vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 3 paprika
    • 2 tk fűszerpaprika
    • bors
    • 1 kg marhalábszár
    • 20 dkg füstölt comb
    • 2 paradicsom
    • 2 dl vörösbor
    • 4 babérlevél
    • őrölt köménymag
    • 2 sárgarépa
    • 2 fehérrépa
    • 1 zeller
    • 1 dl olaj
    • 3 ek liszt
    • 3 ek tejföl
    • 2,5 l víz

    Csipetkéhez:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg liszt

    Elkészítése:

    A babot előző este beáztatjuk.

    A szalonnát felkockázzuk, kisütjük a zsírját, majd ezen megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Ha kész, hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, a paradicsomot, rászórjuk a pirospaprikát és a borsot. Aztán rátesszük a kockára vágott húst, sózzuk, aláöntjük a vörösbort, ami ha elfőtt, felöntjük a vízzel. Amint a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a beáztatott, lecsepegtetett babot és a babérlevelet. Ha szükséges, sózzuk.

    Közben megtisztítjuk a zöldségeket és kockára vágjuk. Amikor a bab is puhulni kezdett, ezeket is a leveshez adjuk.

    Közben rántást készítünk, az olajat felhevítjük és a liszttel jól elkeverjük kissé pirítjuk, majd a tejföllel elkeverve a levesbe keverjük.

    A tojásból, lisztből csipet sóval tésztát gyúrunk és apró csipetkét készítünk belőle, amit a leveshez adunk.

    Néhány perc alatt készre főzzük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá