Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás sajtleves kakukkfüves-almás párnával recept

Almás sajtleves kakukkfüves-almás párnával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg Gouda sajt
    • 5 dkg füstölt sajt
    • 0,5 alma
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 0,5 dl száraz fehérbor
    • 2 dl főzőtejszín
    • 4 dl húsleves alaplé
    • 1 ek fehér tönkölyliszt
    • 2 dkg vaj
    • 0,5 ek olívaolaj
    • frissen őrölt fehér bors

    A kakukkfüves-almás háromszögekhez:

    • 0,5 csomag leveles tészta
    • 0,5 alma
    • 1 mk friss, aprított kakukkfű
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 ek tejföl

    Elkészítése:

    A leveshez egy edényben felmelegítjük a vajat, hozzáadunk egy pici olívaolajat, az apróra vágott hagymát kissé megpirítjuk benne, majd rászórjuk a lisztet, és együtt pirítjuk kissé, de csak világosra, majd felöntjük a húsleves alaplével.

    Megsózzuk, megszórjuk borssal, majd hozzáadjuk a hámozott, apró kockára vágott almát és az előzőleg lereszelt sajtot. Gyakori kevergetés mellett főzzük pár percig, hogy a sajt teljesen elolvadjon, majd hozzákeverjük a bort és a főzőtejszínt. Készre főzzük az egészet. Miután elkészült, botmixerrel egyneművé mixeljük.

    Az almás párnákhoz az alma másik felét vékonyan felszeleteljük, kissé összeaprítjuk. A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd 10×10 cm-es négyzetekre vágjuk. Megkenjük vékonyan tejföllel, ráhelyezzük az almaszeletkéket, és mindegyiket meghintjük egy-egy pici csipet kakukkfűvel és egy pici sóval. Sarkukat átlósan félbehajtjuk, hogy háromszögeket kapjunk, majd a széleit összenyomjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és a tetejüket lekenjük tojássárgájával. Előmelegített sütőben, 200 fokon 15-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Miután megsültek, a sajtleves mellé kínáljuk.

    A almás sajtleves kakukkfüves-almás párnával kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 150 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 8 g
    Zsír: 11 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá