Almaleves karamellizált almaszeletekkel recept
Hozzávalók:
- 6 alma
- 2 ek olaj
- 1 kk őrölt fahéj
- 4-5 szem szegfűszeg
- 1 csipet só
- 1 evőkanál cukor
- 200 g főzőtejszín
- 0,5 dl fehérbor
- 1 ek citromlé
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, felkarikázzuk, majd rövid ideig forró serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalán karamellizáljuk az almaszeleteket.
Ezután kisebb darabokra felaprítjuk a szeletelt almákat, néhány szebb darab kivételével, melyeket a tálaláshoz teszünk félre, majd kevés cukorral, csipet sóval, kevés citromlével feltesszük főni.
Mikor az alma megfőtt, hozzáadjuk a bort, a főzőtejszínt, a fahéjat, és néhány szegfűszeget, majd ismét felforraljuk.
Tálaljuk a félretett karamellizált almaszeletekkel, és néhány mentalevéllel díszítve.
Melegen, vagy hidegen is fogyasztható. A karamellizált almaszeletek különleges pikantériát adnak levesünknek, ami a forró nyári estéken, hűsítő finomságként fogyasztható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


