Almaleves karamellizált almaszeletekkel recept

Hozzávalók:
- 6 alma
- 2 ek olaj
- 1 kk őrölt fahéj
- 4-5 szem szegfűszeg
- 1 csipet só
- 1 evőkanál cukor
- 200 g főzőtejszín
- 0,5 dl fehérbor
- 1 ek citromlé
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, felkarikázzuk, majd rövid ideig forró serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalán karamellizáljuk az almaszeleteket.
Ezután kisebb darabokra felaprítjuk a szeletelt almákat, néhány szebb darab kivételével, melyeket a tálaláshoz teszünk félre, majd kevés cukorral, csipet sóval, kevés citromlével feltesszük főni.
Mikor az alma megfőtt, hozzáadjuk a bort, a főzőtejszínt, a fahéjat, és néhány szegfűszeget, majd ismét felforraljuk.
Tálaljuk a félretett karamellizált almaszeletekkel, és néhány mentalevéllel díszítve.
Melegen, vagy hidegen is fogyasztható. A karamellizált almaszeletek különleges pikantériát adnak levesünknek, ami a forró nyári estéken, hűsítő finomságként fogyasztható.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »