Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almaleves karamellizált almaszeletekkel recept

Almaleves karamellizált almaszeletekkel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 6 alma
    • 2 ek olaj
    • 1 kk őrölt fahéj
    • 4-5 szem szegfűszeg
    • 1 csipet só
    • 1 evőkanál cukor
    • 200 g főzőtejszín
    • 0,5 dl fehérbor
    • 1 ek citromlé

    Elkészítése:

    Az almát meghámozzuk, felkarikázzuk, majd rövid ideig forró serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalán karamellizáljuk az almaszeleteket.

    Ezután kisebb darabokra felaprítjuk a szeletelt almákat, néhány szebb darab kivételével, melyeket a tálaláshoz teszünk félre, majd kevés cukorral, csipet sóval, kevés citromlével feltesszük főni.

    Mikor az alma megfőtt, hozzáadjuk a bort, a főzőtejszínt, a fahéjat, és néhány szegfűszeget, majd ismét felforraljuk.

    Tálaljuk a félretett karamellizált almaszeletekkel, és néhány mentalevéllel díszítve.

    Melegen, vagy hidegen is fogyasztható. A karamellizált almaszeletek különleges pikantériát adnak levesünknek, ami a forró nyári estéken, hűsítő finomságként fogyasztható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá